Gazete Emek- Siirt Müftüsü Ahmet Altıok, Odatv'de Hazreti Muhammed'e hakaret edildiğini öne sürdü. Altıok, "Charlie Hebdo ve Efendimiz dönemindeki Ka’b Bin Eşrefler sürekli dilleri ile alay ederek, hakaret etmeye çalışmışlardır fakat bu yaptıkları yanlarına kâr kalmamıştır" dedi.

Siirt Müftüsü Ahmet Altıok, Odatv’nin Hazreti Muhammed’e hakaret ettiğini öne sürdü. Altıok, “Charlie Hebdo ve Efendimiz dönemindeki Ka’b Bin Eşrefler sürekli dilleri ile alay ederek, kampanyalar yaparak, bir takım algı operasyonları ile hakaret etmeye çalışmışlardır fakat bu yaptıkları yanlarına kâr kalmamıştır” ifadelerin kullandı.

İLKHA’ya konuşan Siirt Müftüsü Ahmet Altıok, Odatv’nin Hazreti Muhammed’e hakaret ettiğini ve özür dilemesini gerektiğini savundu. Fransa’da, El Kaide tarafından Charlie Hebdo dergisine düzenlenen saldırıyı hatırlatan Altıok, şu ifadeleri kullandı:

“Charlie Hebdo ve Efendimiz dönemindeki Ka’b Bin Eşrefler sürekli dilleri ile alay ederek, kampanyalar yaparak, bir takım algı operasyonları ile hakaret etmeye çalışmışlardır fakat bu yaptıkları yanlarına kâr kalmamıştır. Ben inanıyorum ki bu yaptıkları, toplumun vicdanında bunlar mahkûm olacaklardır. Bunları özür dilemeye davet ediyorum çünkü tövbe İslam’da kabul edilir ve ölmeden önce yapılması gerekir.”

Odatv Sorumlu Haber Müdürü Barış Terkoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Odatv’de birinin kılına zarar gelirse; sorumlusu teröristleri yüreklendiren, izleyen, destekleyen görevlilerdir!” dedi.

Odatv Genel yayın Yönetmeni Barış Pehlivan da “Devletin maaşlı memurunun terör propagandasına sessiz kalacak mısınız? Müftünün çağrısıyla yayılan katliam çetelerinin çağrılarını izleyecek misiniz? Dün mezar evlerde domuz bağlarıyla katliam yapan çetelerin ‘Charlie Hebdo’ işaretiyle terör çağrısına devlet teslim olacak mı?”diyerek tepki gösterdi.

Gazeteciler ve siyasetçilerin, Ahmet Altıok’a tepkileri ise şöyle:

RSF’den Erol Önderoğlu: Devletin müftüsünün #CharlieHebdo katliamına arka çıkan, ?@odatv? sitesine yönelik katliam çağrısı yapan sözlerini kınıyoruz. Bu sorumsuz söylemlerde bulunanların görevden alınmasını bekliyoruz  https://odatv.com/devletin-muftusunden-odatvye-acik-katliam-cagrisi-30121833.html …

Devletin müftüsünden Odatv’ye açık katliam çağrısı

Terör çetelerine sessiz kalmayın

Gazeteci Fatih Portakal:

Benden değilsen ‘konuşma, sus’ sistemli politikası.  Nasıl susturulur mesajları. Tehditler, talimatlar, korkutmalar, sindirme çabaları. Tarihe not düşülen ileride konuşulacak süreçler.

Gazeteci : Özgür Mumcu

Yeri geldi mi pazar günü mesai yapan savcılar nerede?

Hükümeti, polisi, yargıyı, Diyanet’i uyarıyoruz...

Devletin müftüsünden Odatv’ye açık katliam çağrısı...

CHP Milletvekili Tuncay Özkan:

 Odatv çalışanlarına dönük bu tehdit mutlaka cezalandırılmalıdır. Olayın takipçisi olacağız. Odatv çalışanlarını hedef gösteren il müftüsünü kim korur ve kollar ise tehdidin arkadında onun olduğunu kabul edeceğiz.  Derhal soruşturma açılmalıdır.

Barış Terkoğlu:

Devletin memuru, Diyanet görevlisi Odatv'ye katliam çağrısı yapıyor.

Domuz bağlarıyla, mezar evleriyle vahşi bir örgütün yayınından, El Kaide eylemini örnek veriyor.

HDP Milletvekili Ahmet Şık:

Adı üstünde: Devletin müftüsü.

Devletin müftüsünden Odatv’ye açık katliam çağrısı

Terör çetelerine sessiz kalmayın

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray:

Bu iç savaş ve katliam çağrısının daniskası.

Devletin müftüsünden Odatv’ye açık katliam çağrısı

Hükümeti, polisi, yargıyı, Diyanet’i uyarıyoruz

CHP Grup Başkan vekili özgür özel:

AKP'nin lanetlediği Charlie Hebdo katliamıyla @odatv yi hedef gösteren müftü hakkında derhal soruşturma başlatılmalıdır.

Basına yönelen tehditlere sessiz kalmak, hükümetin pozisyonunu gösterir.

AKP karar vermeli, katliamı kınıyor mu, yoksa meczup müftüsüne sahip mi çıkıyor?

Editör: TE Bilişim