Gazete Emek- Muğla’nın Datça ve Bodrum ilçelerinde Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir belediyelerine kayyum atanmasını protesto için yapılacak basın açıklamalarına, Muğla Valiliği’nin yasak kararı gerekçesiyle izin verilmedi. İki ilçede 35 kişi gözaltına alındı.

Datça Demokrasi Platformu, Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir belediyelerine kayyum atanmasını protesto için Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması yapmak istedi.

Açıklamaya izin vermeyen polisler, HDP Datça İlçe Eşbaşkanı Hürriyet Karadeniz, Prof. Dr. Zeliha Etöz, öğretim görevlisi Dr. Faruk Alpkaya, Mülkiyeliler Birliği Danışma Kurulu üyesi Gülden Hamurcu’nun da aralarında olduğu 20 kişiyi gözaltına aldı.

Gözaltına alınanlara Kabahatler Kanunu kapsamında ceza kesildiği ve ifadelerinin alınması için emniyette bekletildikleri öğrenildi.

Barış İçin Akademisyenler inisiyatifinden yapılan açıklamada, gözaltına alınanların serbest bırakılması istendi.

Açıklamada, “Van, Mardin ve Diyarbakır’da seçmen iradesinin bir kez daha yok sayılmasına karşı Datça’da bugün yapılan basın açıklamasında hocalarımız Zeliha Etöz ve Faruk Alpkaya’nın da aralarında olduğu birçok kişi gözaltına alındı. Hocalarımızı ve tüm gözaltıları derhal serbest bırakın‼️” denildi.

BODRUM’DA 15 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Bodrum ilçesinde yapılan basın açıklaması da Muğla Valiliği’nin yasak kararı gerekçe gösterilerek polis tarafından engellendi. HDP Muğla İl Eşbaşkanı Belgin Koç’un da arasında olduğu 15 kişi gözaltına alındı.

Bodrum Emniyet Müdürlüğü’ne protestocular hakkında, “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet” ve “polise mukavemet” iddiasıyla işlem başlatıldığı belirtildi.

Kaynak: Duvar

Editör: TE Bilişim