Gazete Emek- Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile TELE 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ arasında başlayan ‘seçim gecesi’ tartışması sürüyor.

 

 

 

Yanardağ'ın 2018 genel seçimlerini kastederek, “Gel seçim gecesini konuşalım" çağrısına yanıt veren İnce, "Seçim gecesini konuşmaya hazırım" demesinin ardından partisinin genel merkezinde seçim gecesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

CHP’den ayrılmasının ardından “Ben görevimi yaptım. Sandıkları da onlara bıraktım”, “CHP’nin sistemi 21.00’de çöktü yani beni satmışlar satmışlar” sözlerinin yer aldığı açıklamalarını izleten İnce, “Türkiye’de ne yazık ki gazetecilik yapılmıyor. Türkiye’de siyaset kutuplaştı medya da kutuplaştı. İktidar medyası kamudan fonlanıyor. Bunlara yandaş medya diyoruz. Bir de bunun yanında sol havuz medyası var. Bunlar da hazine ve belediye kaynaklarından geçiniyorlar. Bana ‘Sarayın muhbiri’ diyor. Partinin kayıtlarını açayım hesaplarımı görsünler. Sen her ay belediyelere genel merkeze ne kadar para kesiyorsun. İftira atıyor çünkü sahtekâr, yalancı, beslemesin” dedi.

 

‘BENİ KANALINA ÇIKAR MERDAN’

 

Seçim akşamına ilişkin halen CHP’de görev almaya devam eden isimlerin de olduğu Engin Altay, Yaşar Tüzün, Tanju Özcan, Hasan Akgün ile birlikte yaklaşık 50- 60 kişi birlikte olduklarını belirten İnce, “ Ben bu kadar anlattım inanmıyorsunuz. Bu arkadaşlarla beni kanalına çıkar Merdan. Merdane gibi dönme. Seçim gecesi neredeymişim açıklayalım” dedi ve şöyle devam etti:

 

“Bunu yapabilir misin yapamazsın. Patronun parasını keser. Diğer kanallara sesleniyorum, çağırın konuşalım. Ya bunu yapın ya da iftira atmaktan vazgeçin. Ben bu isimlerle beraber çıkalım diyorum. Suskunluklarını anlamış değilim. Tanju Özcan, ‘İnce’nin dedikleri yüzde 99 doğru’ dedi, diğerleri de açıklasın. Benim çözümüm bu. Sıkıyorsa, yiyorsa çağırıp konuşturacaksın, benim arkamdan sallamayacaksın. O kanalı nasıl kurduğunu da biliyorum. Maaşlı bir adamsın nasıl kurduğunu da biliyorum. Söz bunları belediyeden aldığın paraları sormayacağım.”

 

‘SOLCU BURADA, BURADA’

 

Yanardağ’ın, “Fon alan gazeteciler bağımsız gazeteci olamaz” açıklaması yaptığını belirten İnce, “Belediyelerden beslenenler bağımsız gazeteci olur mu? Haraca bağlamışsınız ya. Adına da maaş demiyorlar. Ücret karşılığı hizmet satın alıyorlar. Biz bu besleme medya düzenine karşıyız. Nerede olursa olsun bu medya düzenini yıkacağız. Aramızda para topladık kurultay için Halk TV’ye parasıyla reklam verelim dedik yayınlamadılar. Büyük müşteriyi kaçırmak istemiyorlar. Sevsinler sizin demokratlığınızı, solculuğunuzu. Solcu burada burada” dedi ve şöyle sözlerini sürdürdü:

 

“RTÜK ceza kesince yaşasınlar diye kitaplarımı bağışladım bu kanallara. Millet milyonlarca kitap aldı, yaşasınlar diye yaptım bunu. Biz kim haksızlığa uğrarsa yanındayız. Ama bunlar her şeyi parayla ölçer olmuşlar. Parayı basarsak gösteriyorlar. Yeni kurulduk paramız yok siz gösterin olunca vereceğiz.”

 

‘ADAM KAZANDI DEĞİL, SALLANDI’

 

Seçim sonuçlarının ardından İnce’nin “Adam kazandı” ifadesi de tartışılmıştı. Bu sözü hatırlatan İnce, “Adam yirmi senedir hep kaybediyordu sanki. Bir tek 2018’de Muharrem İnce aday olunca adam kazandı” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Ben bunu memleket için bir bek meselesi görüyorum. Çünkü bu zekâ memleket için bir beka meseledir. Adam 2002’de kazandı, adam 2004’te kazandı, 2007’de kazandı. Adam 2009’da yeniden kazandı. Adam 2010 referandumunu da kazandı. Adam 2011 seçimlerini de kazandı. Adam 2014’ü de kazandı. Adam 2015’te iki seçim kazandı. Adam 2016 referandumunu da kazandı. Adam 2018’de Muharrem İnce tarafından ilk kez sallandı. Adam kazandı değil sallandı. 20 seçim kaybetmişler ‘Adam kazandı’ lafını bana bıraktırıyorlar. Hadi oradan. Adamı kazandırdınız ilk kez ben salladım. “

 

YSK VERİLERİ: HİÇ SANMIYORUM ÖYLE BİR VERİ OLDUĞUNU

 

Muharrem İnce açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtladı. “Siz Yanardağ’dan hizmet aldınız mı?” sorusuna karşılık İnce, “Ben o işleri bilecek durumda değilim ama aldılar tabii ki. Genel merkez de aldı bizim ekip de aldı. O zaman parayı veriyorlardı canlı yayınlıyorlardı. Şimdi para verilmediği için haberlere de çıkamıyoruz. Almışlardır yani, benim gidip muhasebeyi tutacak halim yok” dedi.

 

A Haber muhabirinin, “Bazı gazetecilerin muhalefetteki partilerden maaş aldığını söylediniz. İsimleri ve belediyeleri açıklayacak mısınız?” sorusuna ise İnce, “Maaş aldıklarını hepimiz biliyoruz. Canlı yayınlarını veriyoruz ücret alıyoruz diyorlar. Hemen hemen hepsi genel merkezleri de yatırıyor. Bir kanala ayda 600 bin lira veriyorlar. Ha sizin kanalınız da pek makbul değil yani. Siz de hükümetten besleniyorsunuz. Burayı kesersiniz ilk tarafını yayınlarsınız. Bir fark yok çünkü medyada” yanıtını verdi.

 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “YSK’da olmayan veriler CHP’de var” sözlerine dair değerlendirilmesi talep edilen İnce, “İnşallah” dedi ve şöyle devam etti:

 

“2018’de bana demişlerdi ki bütün sandıklarda gözlemcimiz var. 13 bininde yokmuş. Hala sandık görevlileri tamam değildir. Adımın Muharrem olduğu kadar eminim. Geçen gün bir açıklama gördüm, ‘Sandıklarda yapay zeka kullanacağız’ demişler. Keşke zekayı kullansalardı yapayını sonra yaparlardı. Hiç sanmıyorum öyle bir bilgi olduğunu.”

 

 

 

 

"HADİ BAŞKA KAPIYA"

 

İnce'nin açıklamalarına Merdan Yanardağ, sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

 

Yanardağ, "Sarayın yeni muhbiri yine kıvırmış.. Seçim gecesi neden halkın önüne çıkmadığını yine açıklamamış. Biz nerede olduğunu biliyoruz, halkın karşısına neden çıkamadın, onun hesabını ver" dedi ve şöyle devam etti:

 

"İhanetini örtmek için, yine bana saldırmaya kalkmış. Hadi başka kapıya"

 

"SANA SON KEZ SESLENİYORUM"

 

İnce Twitter'dan yaptığı yeni paylaşımında şunları kaydetti:

 

"Merdan sana son kez sesleniyorum. Aç televizyonun ekranını, çağır beni ve o gece yanımda olan CHP yetkililerini. Birlikte konuşalım.Namertlik yapma, arkamdan atıp tutma, çağır mertçe. Bak tarihte adın Mangır Merdan kalacak. Sana da çok yakışacak."




Kaynak: Cumhuriyet 

Editör: TE Bilişim