Gazete Emek- Sanatçı Müjdan Gezen’e, Halk TV yayınında 2. Abdülhamid’in torunu Nilhan Osmanoğlu Vatansever’le ilgili sarf ettiği sözler nedeniyle tazminat cezası verildi. Gezen, 20 bin lira manevi tazminat ödeyecek.


NTV’nin haberine göre, İstanbul 27. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde Nilhan Osmanoğlu Vatansever’in avukatı “Davalıların canlı yayında edep ve hukuk dışı sözleri ile müvekkilim kişilik hakları saldırıya uğramıştır. Davamızın kabulüne karar verilsin” ifadelerini kullandı. Yılmaz Özdil ile Müjdat Gezen’in avukatı tarafından,”Müvekkilerim mizahi ve güldürü yoluyla basın ve ifade özgürlüğü çerçevesinde açıklamalar yapmışlardır” diyerek davanın reddi istendi.

Halk TV’nin avukatı da, “Canlı yayında davacının haksız ve güncel bir talebi olan Galatasaray Adası’na ilişkin mülkiyet iddiası tartışılmıştır. Davacının bu nedenle kendisine gelebilecek eleştirilere katlanma yükümlülüğü vardır. Yapılan açıklamalar basın özgürlüğü kapsamındadır” dedi. Mahkeme Müjdat Gezen’le Halk Radyo TV ve Yayıncılık AŞ’nin faiziyle birlikte 20 bin lira manevi tazminatı ödemelerine karar verdi. Mahkeme, diğer davalı Yılmaz Özdil’e açılan davayı ise gerekçesini sonradan açıklamak üzere reddetti.

Kaynak: Duvar

Editör: TE Bilişim