Gazete Emek- Muş’un Bulanık ilçesinde belediyede çalışan üç kişinin bir köpeğe şiddet uyguladığı görüntüler sosyal medyada tepki çekti.

Görüntülerin ortaya çıkmasının ardından harekete geçen HDP’li Bulanık belediyesi, üç çalışanı görevden aldı ve haklarında soruşturma başlattı.

Belediye Eşbaşkanları Eylem Saruca ve Adnan Topçu tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Bir önceki gün geç saatlerde sosyal medyaya yansıyan ve bununla beraber belediyemize yöneltilen suçlamalardan dolayı ne kadar üzgün olduğumuzu belirtmek isteriz. Olayın bize aktarılan süreci bir vatandaşın şikayeti üzerine evlerine uyuz olmuş bir köpeğin girdiği bilgisi ile belediyenin veteriner hekimi ve yanındaki personellerle gittiği ve o esnada bu olayların yaşandığı bilgisidir. Fakat belirtmek isteriz ki, bu yaşanan olayı asla savunmuyor, kabul de etmiyoruz ve parti politikamızda da bu açıkça belirtilmiştir.

İnsani olarak bakış açımızda da bu tarz yaklaşımları asla kabul etmiyoruz. Üzerinde hassasiyetle durduğumuz ve duracağımız bu konuda haberdar olduğumuz andan itibaren gerekeni yaptık ve olaya dahil olan 3 personele belediyemizce soruşturma açılmış ve görevlerinden uzaklaştırılmışlardır. Bu tarz olayların bir daha yaşanmaması adına elimizden geleni yapacağımızı tüm kamuoyuna belirtmek isteriz.”

Kaynak: Gazete Karınca

Editör: TE Bilişim