Gazete Emek- Habertürk yazarı Nagehan Alçı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini farkla kazanan CHP’li Ekrem İmamoğlu’nun 2023’te ‘doğal bir cumhurbaşkanı adayı olduğu’ görüşünü dile getirirken “Bu anlamda Muharrem İnce’yi de tamamen bitirdiğini söylemeliyiz” iddiasında bulundu.

Nagehan Alçı’nın bugün yayınlanan Net galibiyet başlıklı yazısının ilgili kısmı şöyle:

Bu sonuç Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu açısından da yorumlanmalı. Yani AK Parti'nin düşüşü üzerinden bir çıkış yapmayı planlayan bu isimler için seçim sonucu bir fırsat oldu mu? Bence hayır. İmamoğlu, Gül ve Davutoğlu’nun siyasi geleceğini de kısa vadede engellemiş görünüyor. İmamoğlu’na oy veren muhafazakar kesim eğer Ekrem Bey büyük hata yapmazsa kalkıp Ali Babacan’a ya da Ahmet Davutoğlu’na oy vermeyecektir.

Bundan böyle siyaset Tayyip Erdoğan-Ekrem İmamoğlu eksenine oturacaktır. 31 Mart'taki tespitimi bugün herhalde herkes yapıyor: İmamoğlu 2023 için doğal bir cumhurbaşkanı adayı artık. Bu anlamda Muharrem İnce’yi de tamamen bitirdiğini söylemeliyiz.

Yayını neden terk etti?

Alçı, dün akşam Habertürk’te yayını terk etmesiyle ilgili sosyal medyada paylaşılanlara da şu ifadelerle cevap verdi:

Dün seçim sonuçlarını grubumuzun iki kanalı Habertürk TV ve Show TV’de yorumladım. Önce Habertürk yayını ile başladık, bir süre sonra söz verdiğim gibi Show TV’ye geçtim.

Bazı takıntılı medya organları bunu sonuçları beğenmeyip yayını terk ettiğim şeklinde haber yapmışlar. Buna yalnızca ‘pes’ diyorum. Çarpıtmanın da sınırı olmuyormuş… Sonuçları daha açıklanmadan tahmin eden ve aynı yayına bir süre sonra dönen ben değilmişim gibi yalanlarına devam ettiler.

Ama bu seçim sonuçları, iki tarafta da böylesi radikal ve gerçeklerden kopuk medyanın miadını doldurduğuna işaret ediyor.

Kaynak: T24

Editör: TE Bilişim