Gazete Emek-  İşsizlik Sigortası Kanunun geçici 24, 27 ve 28’inci maddelerinde belirlenen nakdi ücret desteği ile istihdama dönüş ve artı istihdam teşviklerinin tutarları asgari ücrete uygulanan yüzde 21.56'lık zam kadar artırıldı.

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında Cumhurbaşkanı Kararıyla yapılan zam sonrası günlük 39 TL aylık ise 1170 TL olarak uygulanan nakdi ücret desteği günlük 47,33 TL’ye aylık ise 1420 TL’ye yükseltildi.

Resmi Gazete’de yayınlanan karar sonrası Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk konuya ilişkin yaptığı yazılı basın açıklamasında “Ücretsiz izne ayrılan çalışanlarımız için sunduğumuz Nakdi Ücret Desteğimizi 2021 yılı Ocak döneminden itibaren geçerli olmak üzere yüzde 21,56 artışla ödeyeceğiz” dedi.

Bakan Selçuk Nakdi Ücret Desteğinin yanı sıra İstihdama Dönüş Teşviki ve 1 Ocak 2019 ila 17 Nisan 2020 tarihleri arasındaki dönemde en az sigortalı çalıştırılan aydaki çalışan sayısına ilave olarak istihdam edilecek sigortalıların fiilen çalıştırılmaları halinde sağlanan Artı İstihdam Teşvikine de aynı şekilde artış sağlanacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: Bianet 

Editör: TE Bilişim