Gazete Emek- Kürdistan Bölgesi’ni ziyaret eden HDP heyeti ile görüşen Başkan Neçirvan Barzani, “Şimdi barış zamanı. Savaş hiçbir şeyin çözümü değil. Türkiye’de Kürt sorunu ancak barış ile çözülür. Barış için fırsatlar kaybedilmemeli” dedi.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, resmi temaslarda bulunmak üzere Erbil’e gelen Sezai Temelli başkanlığındaki HDP-DTK heyeti ile bir araya geldi.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığından yapılan açıklamaday göre görüşmede Barzani Türkiye’de çözüm sürecinin başlaması ve başarısı için çabalarının süreceğini, bu konuda ne gerekiyorsa esirgemeyeceklerini söyledi.

Barzani, “Şimdi barış zamanı. Savaş hiçbir şeyin çözümü değil. Türkiye’de Kürt sorunu ancak barış ile çözülür. Barış için fırsatlar kaybedilmemeli” dedi.

HDP heyeti ise yeni görevinden dolayı Barzani’yi tebrik ederek geçmişte ve günümüzde barış için çaba isteklerinden dolayı teşekkür etti.

Konuk heyet ayrıca barışın tüm Türkiye haklarının ve Kürt halkının çıkarına olduğunu belirterek Kürt halkının barış ve çözümden yana olduğuna vurgu yaptı.

Görüşmede ayrıca bölgedeki durum hakkında da görüş alışverişinde bulunuldu.

Kaynak: Rudaw

Editör: TE Bilişim