Gazete Emek- HDP’nin önceki dönem eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın Devran isimli kitabından uyarlanan okuma tiyatrosunu Başak Demirtaş, Selvi Kılıçdaroğlu, Dilek İmamoğlu, Canan Kaftancıolu, Kadir İnanır, Sırrı Süreyya Önder ve HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın birlikte izlemelerine iktidar çevrelerinden tepkiler gelmişti.

Habertürk televizyonunda yayınlanan Enine Boyuna adlı programda, bu tartışmalar yeniden gündeme geldi. Konuyla ilgili eleştirilerde bulunan Hürriyet yazarı Nedim Şener, Demirtaş’ın bir diğer kitabı Seher ile ilgili de ilginç bir hesap ortaya attı.

Şener ile eski CHP milletvekili Berhan Şimşek arasında Seher kitabıyla ilgili yaşanan diyalog şu şekilde oldu:

Nedim Şener: Kitabı okurken benim yaptığım orada geçen bazı isimler var. Oturun internetin başına. İsim geçtikçe o isimleri bir internetten tarayın.

Berhan Şimşek: Seher ismi Türkiye’de 83 bin tane var.

Nedim Şener: O değil. O Seher, o Seher değil. Ama başka isimler var, onları bir tarayın. Ben tarıyorum şimdi. Çok ilginç bir fotoğraf çıkıyor karşıma.

Berhan Şimşek: Barış içinde bakmak gerekiyor.

Nedim Şener: Keşke herkes öyle baksa. Seher kitabının sonunda 2025 gibi tanımlanan bir tarihi süreç var. Ama açık değil. Onu eğer matematiksel olarak hesaplarsanız 2025’e geliyor. Bir kent konseyi hikâyesi var orada. Onu bir dikkatli okuyun ben anlatacağım size.

Kaynak: Duvar

Editör: TE Bilişim