Gazete Emek- Hatipoğlu, “Gençler aferin. Devam edin. Bir de ben de sizinle beraber oturayım bari mi demeliydim?” ifadelerini kullandı.

Sabah gazetesinin ilahiyatçı ismi Nihat Hatipoğlu, geçtiğimiz gün kaleme aldığı ‘bira içen gençler’ yazısına bugün de devam etti.

Kendisine yapılan eleştirişlere, “Gençler aferin. Devam edin. Bir de ben de sizinle beraber oturayım bari mi demeliydim?” şeklinde yanıt veren Hatipoğlu, içkinin ‘haram olduğunu’ ifade ederek bundan rahatsız olduğunu söylemesinin 'yadırganmaması gerektiğini' öne sürdü.

Hatipoğlu, ‘Gençler bizim geleceğimiz’ başlıklı yazısında şu ifadeleri kullandı:

‘BUNU YAPMAZSAK YADIRGANMALIYIZ’

“Bir kısım insan bir ilahiyatçının nasıl olur da bira içen gençlere hayret ettiğini yazdı. İlginç. Kur'an alkolün her türlüsünü yasaklıyor. İçkinin haram olduğunu bilmeyen yok. Başkasının hayatına karışmadan, müdahale etmeden, hakaret etmeden haram olan bir şeyden rahatsız olduğumuzu söylememiz ne zamandan beri yadırganır oldu! Bunu yapmazsak yadırganmalıyız. Biz kumardan da, kul hakkını yemekten de, zulmetmekten de, hasetten de, gıybetten de, faizden de, rüşvetten de, başkasının hakkını yemekten de, haksız kazançtan da, şirkten de, namaz kılınmamasından da ve benzeri her haramdan da rahatsız oluruz. Ve bunu ilk kez söylüyor da değiliz. Peki ne bekliyorlardı benden oradan geçerken: Gençler aferin. Devam edin. Bir de ben de sizinle beraber oturayım bari mi demeliydim? Hiçbir şey demeden ve hatta onları mahcup etmemek için oraya yoğunlaşmadan yanımdaki dostlara bakıp hızlı geçelim dedim. Yolumuza devam ettik.”

Editör: TE Bilişim