Gazete EmekPKK lideri Abdullah Öcalan ile görüşen avukatlar açlık grevcilerine gönderdiği mektubu paylaştı. Öcalan, "Şahsi insiyatif doğrultusunda gelişen bu tavrın devlet odaklı tavır ve taviz olarak değerlendirilmemesini özenle belirtirim" dedi.

Asrın Hukuk Bürosu, İmralı Cezaevi’nde bulunan PKK Lideri Abdullah Öcalan ile son yapılan görüşmenin ardından açlık grevini sonlandıran eylemcilere gönderdiği bir teşekkür mektubunu açıkladı.

Avukat Rezan Sarıca ve Newroz Uysal iki gün önce Öcalan’la görüşmek için İmralı Yüksek Güvenlikli F Tipi Ceza İnfaz Kurumu’na gitti. Görüşmenin ardından Asrın Hukuk Bürosu, Twitter hesabından Öcalan’ın mesajını paylaştı. Öcalan, gönderdiği mektupta açlık grevi eylemcilerine teşekkür ederken ‘sağlıklarına dikkat etmelerini’ istedi.

Açlık grevi ve ölüm orucu sürecini kendi önerisi üzerine sonlandırdıkları için teşekkür eden Öcalan bunu, “oldukça tarihi önemi ve anlamı bir tutum ve kendi başına yüksek bir değer” olduğunu söyledi.

“Eleştiri ve özeleştiri sürecinden alınan dersler temelinde başarı temenni ettiğini” söyleyen Abdullah Öcalan, “Şahsi insiyatif doğrultusunda gelişen bu tavrın devlet odaklı tavır ve taviz olarak değerlendirilmemesini özenle belirtirim. Ama umudum ve sezgilerime dayanarak pozitif sonuç doğuracağına dair inancımı koruyorum. Bundan sonra bedenen, ruhen ve zihnen varoluş felsefesi temelinde gelişmenizi diler, daimi selam ve sevgilerimi sunarım” mesajını verdi.

Kaynak: Duvar

Editör: TE Bilişim