Gazete Emek- “Afrin için İmralı’ya bir heyet gitti” iddiası sonrası bir iddia da KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu’dan geldi. Karasu, Türkiye’nin Afrin kent merkezine girmesinin ardından Öcalan’ın televizyon ve radyosunun geri alındığını söyledi.

Avrupa İşkence ve Kötü Muameleyi Önleme Komitesi (CPT), 2016 yılının Nisan ayında İmralı Cezaevi’ne yaptığı ziyaretin raporunu tam iki yıl aradan sonra 20 Mart 2018 tarihinde açıklamıştı. CPT, raporun Ankara’nın talebi üzerine kamuoyuna duyurulduğunu da bildirmişti.

Bu gelişmenin akabinde PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan, Öcalan’ın durumuyla ilgili bir iddiada bulunmuştu. 24 Mart’ta bir açıklama yapan Karayılan, “Bizler yeni bilgiler aldık” demiş, bir heyetin Afrin’e yönelik operasyon için İmralı’ya gittiğini şu sözlerle duyurmuştu:

Türkiye ve Rusya arasında stratejik bir ittifak yapılmıştır. Afrin’deki direnişi durdurmak için bir heyet olarak İmralı’ya gitmişler.”

Karayılan, bu heyetin taleplerinin ise Öcalan tarafından reddedildiğini söylemişti.

Bir iddia daha

Murat Karayılan’ın Öcalan’ın durumuyla ilgili iddiasının ardından KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu’dan da bir iddia geldi.

Fırat Haber Ajansı’nın aktardığına göre Karasu, Abdullah Öcalan’ın izlediği televizyon ve dinlediği radyonun geri alındığını ve Öcalan’ın üzerindeki baskının artığını söyledi.

Karasu, Türkiye ve desteklediği ÖSO gruplarının 18 Mart’ta Afrin kent merkezine girmesinin ardından kendilerine bilgiler geldiğini belirterek, “Öcalan’ın sadece birkaç kanalın izlendiği TV’sini ve radyosunu almışlardır. Yaşam koşullarını daha da zorlaştırmışlardır” dedi.

2011 yılında TV verilmişti

Sadece TRT FM’i dinleyebilen PKK lideri Abdullah Öcalan’ın odasına Ocak 2011’de ilk defa sadece 5 kanal izleyebilecek şekilde küçük bir televizyon verilmişti.

12 Ocak 2013 günü ise Öcalan’ın odasındaki televizyon değiştirilmiş ve Adalet Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada “TRT-1, TRT-6, CNN Türk, Kanal 7, Samanyolu, Show TV, Kanal D, ATV, Star, Ülke TV, Kanal 24 ve NTV yayınlarını izleyebilmektedir. Kamuoyuna sunulur” denilmişti.

Kaynak: Gazete Karınca

Editör: TE Bilişim