Gazete Emek- PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın avukatları, 22 Mayıs’ta yaptıkları görüşmeye dair kamuoyuna kısa bir sürede açıklama yapacaklarını duyurdu. Avukatların ziyaret ettiği Leyla Güven'de Twitter üzerinden bir mesaj paylaştı.

Güven’in mesajı şöyle:

‘Asrın Hukuk Bürosu avukatları beni ziyaret edip sayın Öcalan’ın mesajını ilettiler. Şimdi diğer eylemcilere mesajın iletilmesi için yoğun bir çaba içindeler. En kısa zamanda bizler de görüşlerimizi kamuoyu ile paylaşacağız…’

Asrın Hukuk Bürosu’nun Twitter hesabı üzerinde yaptığı açıklamada ise şöyle denildi: “22 Mayıs’ta Müvekkilimiz Sayın Abdullah Öcalan ile gerçekleştirdiğimiz- görüşmede müvekkilimizi açlık grevlerine dair görüşlerini, yine onun isteği üzerine öncelikle grevcilere iletmekte ve onlarla tartışmaktayız. Bu tartışma sonuçlandığında kamuoyunun merakla beklediğini bildiğimiz bu konuda doyurucu bir açıklamayı vakit kaybetmeksizin paylaşacağız. Saygılarımızla”

PKK lideri Abdullah Öcalan ile 22 Mayıs’ta bir görüşme gerçekleştiren Asrın Hukuk Bürosu avukatları, görüşmeye ilişkin açıklamanın açlık grevindeki eylemcilerle görüşüldükten sonra yapacaklar.

Avukatlar Rezan Sarıca ve Nevroz Uysal 22 Mayıs’ta İmralı’da Öcalan’la bir görüşme yapmışlardı. Öcalan'ın avukatları konuya ilişkin sosyal medya hesaplarından açıklama yaptı.

Açlık grevleriyle ilgili olarak Öcalan’ın bir çağrı yapması bekleniyor.

Editör: TE Bilişim