Gazete Emek- DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) gerçekleştireceği ‘öğrenci buluşmaları’ etkinliği, bir grup üniversite öğrencisinin protestosu nedeniyle iptal edildi.

 

 

Babacan'ı, AK Parti’nin özelleştirme politikalarının mimarlarından biri olarak nitelendiren öğrenciler, ODTÜ yerleşkesindeki Çatı Kafe önünde açıklama yaptı.

 

Yapılan açıklamada, "Ali Babacan, stadında devrim yazan ODTÜ'de kendi propagandasını yapmaya çalışıyor. Yapmaya çalıştı ama izin vermedik. TÜPRAŞ, TEKEL gibi birçok kurumu özelleştiren, bu yağma düzeninin mimarlarından olan Babacan ve onun gibiler bugün ortalığa 'umuduz' diye çıkmaya çalışıyor. Bizler de diyoruz ki AKP ve türevleri bu ülkeye umut olamaz. Emekçi halkın sorunlarına çözüm bulamaz, aydınlık bir Türkiye'yi kuramaz” ifadelerine yer verildi.

 

Açıklamanın ardından öğrenciler “Babacan gençliğe umut olamaz” sloganları atarken, DEVA Partisi etkinliği iptal etti.

 

 

BABACAN: TÜM FİKİRLERİN ÖZGÜRLÜĞÜNÜN TARAFINDAYIM

 

Babacan ODTÜ'deki protesto ve iptale ilişkin sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Babacan açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Mezunu olmakla gurur duyduğum ODTÜ’deki protesto görüntülerini seyrettim. İfade özgürlüğü tüm baskı gruplarına karşı korunması gereken bir değerdir. Ben, tüm fikirlerin özgürlüğünün tarafındayım. Hedefimiz, tam demokrasiyi kurmaktır" ifadelerini kullandı. 


 

Editör: TE Bilişim