Gazete Emek- Dersim'de, 2017 yılında yaşanan bir çatışmada yaşamın yitiren, cenazesi ailesine kargo ile gönderilen HPG'li Agit İpek'in annesi Halise Aksoy'un evine dün akşam saatlerinde Halkların Demokratik Partisi (HDP) Meclis Yürütme Kurulu üyesi olan misafirlerine yönelik ihbar olduğu gerekçe gösterilerek polis baskını düzenlendi.

Baskında evinin kapısı kırılan Aksoy, mizafirleriyle birlikte yüzüstü yere yatırıldı. Evde arama yapan polisin saldırısı nedeniyle misafirlerden birinin kafasının yarıldığı bildirildi. Evde yapılan beş saatlik aramanın ardından Aksoy ve dört misafiri Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Dört saatlik ifade alma işlemi sonrası Aksoy ve misafirleri serbest bırakıldı.
 
Dün gece serbest bırakılan Aksoy, yaşadıklarını Mezopotamya Ajansı'na (MA) anlattı.

"HEPİMİZİ DÖVDÜLER, TEKMELEDİLER"

Dün akşam saat 16.00'da misafirleri ile evde oturduğu vakit, polislerin uyarıda bulunmadan kapısını kırdığını kendisini ve misafirlerini evin halı olmayan yerlerinde yüzüstü yere yatırdıklarını kaydeden Aksoy, "Ayaklarıyla belimize basıyorlardı. Bize hakaret ediyorlardı. Zaten evimi bastıklarında misafirlerime saldırdılar ve birinin başını kırdılar. Hepimizi dövdüler, tekmelediler" dedi. Beton üzerinde saatlerce bekletildiklerini kaydeden Aksoy, üzerinde oturmak için yastık almak istediğini ancak bir polisin, "beton üzerinde duracaksınız" diyerek kendisini darp ettiğini belirtti. 

Evde bulunan tüm cep telefonlarına el konulduğunu belirten Aksoy, "Arama sürerken evin üstünden helikopterler uçuyordu. Evde hiçbir şey bulamadılar. Bize küfür ve hakaretlerde bulundular. Evde bulunan kap ve bardaklar üzerindeki parmak izlerini aldılar. Polisler bana 'Kapı ve pencelerini kırmadığımız için bizden şikayetçi olmazsın' diye tehdit ettiler" sözleri ile yaşadıklarını anlattı.  

"OĞLUMU SİZ ÖLDÜRDÜNÜZ"

Polislerin, Dersim'de yaşamını yitiren ve cenazesi kargo ile ailesine gönderilen Agit İpek'in evde asılı olan fotoğrafını göstererek, "Bu fotoğrafları sana oğlun mu yolladı" diye sorduklarını dile getiren Aksoy, "Onlara 'oğlumu siz öldürdünüz' dedim. Bana 'Hayır oğlun yaşıyor' dediler. Oğlumun öldüğünden haberleri yokmuş gibi" dedi.


"YILMAYACAĞIM"

Evde işkenceye maruz kaldıklarını söyleyen Aksoy, ev araması sona erdikten sonra misafirleri ile birlikte Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüklerini, ifade sırasında polislerin "Misafirlerin eylem planı yapmaya mı geldi? HDP üyesi misin? Neden HDP'ye gidiyorsun? Tek başına yaşıyorsun, sana kim yardım ediyor? Neden çocuklarının yanına taşınıp onlarla yaşamıyorsun? Evin kira mı, sana mı ait? PKK'den kimleri tanıyorsun? gibi soruların sorulduğunu söyledi.

 İfade işlemlerinin ardında misafirleri ile serbest bırakıldıklarını dile getiren Aksoy, yaşadıklarına dair, "Onlardan korkmuyorum, bizi yıldırmaya çalışıyorlar. Yılmayacağım" mesajını verdi.

Kaynak: İleri Haber 

Editör: TE Bilişim