Gazete Emek- 699 sayılı Kanun Hükmünde Kararname, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Cumhurbaşkanlığı Seçimi Kanunu’nda değişiklik yapılmasını içeren 699 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK), Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Yeni yayımlanan KHK’ye göre, and içme töreni Meclis’in toplandığı ilk günü takip eden 3 gün içinde yapılır.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan son KHK’de şu ifadeler yer aldı:


Cumhurbaşkanlığı KHK’leri geliyor

Başbakan Binali Yıldırım, bu gece son OHAL kararnamesinin yayınlanacağını duyurmuş, pek çok kurumdan ihraçların olacağını belirterek, “KHK ile ihraçlar ağırlıklı olarak Emniyet Genel Müdürlüğü ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nden” diye konuşmuştu.

Binali Yıldırım daha önce de, OHAL’i kaldırmadan son bir KHK yayınlayacaklarını duyurmuştu. Yıldırım, dün yaptığı açıklamada “Yarın yayınlayacağımız son kararnamede, OHAL kalktığında terörle mücadelenin zafiyete uğramaması için ihtiyaç olan düzenlemeler yer alacak. Yeni kabine Pazartesi (9 Temmuz) açıklanacak ve OHAL de böylece tamamlanmış olacak” demişti.

Türkiye’de bugün çıkan haberlerde, “10 binden fazla ihraç olabileceği ve OHAL kalktıktan sonra kolluk kuvvetlerine daha fazla yetki verecek bir madde yer alabileceğine” dair kulis bilgileri yer almıştı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 9 Temmuz’da yemin etmesinin ardından Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçilecek ve bununla birlikte OHAL KHK’lerinin yerini Cumhurbaşkanlığı kararnameleri alacak.

Erdoğan, bugün yaptığı açıklamada “Pazartesi günü, yemin törenimizin hemen ardından yayınlayacağımız 1 Numaralı Cumhurbaşkanlığı KHK’sı ile yeniden organize edilmiş haliyle bakanlıkları kuruyor, aynı akşam kabinemizi de inşallah açıklıyoruz” demişti.

Kaynak: Gazete Karınca
 

Editör: TE Bilişim