Gazete Emek-Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlığı'nda toplanan Bakanlar Kurulu'nun ardından Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ açıklamalarda bulundu. Bozdağ, OHAL'in bir kez daha uzatılacağını söyledi. 


Bozdağ'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

OHAL uzatılacak. Bu konuda Milli Güvenlik Kurulu bir tavsiye kararı alacak ve biz de bunu uygulayacağız.

Sayın Bahçeli Türk siyasetinde saygın bir lider dürüst bir siyaset anlayışı var ikili oynamayan birisi. Sayın Bahçeli'nin sabahki açıklamaları çok net açıklamalar. MHP'nin 2019 seçimlerinde cumhurbaşkanı adayı çıkarmayacağını kendisinin de aday olmayacağını açıkça ifade etti. Bu kararla ilgili değerlendirme yapma hakkını kendimizde görmeyiz. Sayın cumhurbaşkanımızın 2019 adaylığında cumhurbaşkanlığını destekleme konusundaki açıklaması bizim açımızdan memnuniyet vericidir. AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayı malum Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. MHP ve AK Parti Yenikapı ruhuna sonuna kadar sahip çıkan anlayışa sahip.''

Hükümetimizin gündeminde ön lisans mezunları için kısa dönem askerlik çalışması yoktur.

YUNANİSTAN KRİZİ

Yunanistan'la ilgili meseleye gelince fevkalade yanlış bir karar. Darbecilere destek niteliğinde bir karardı. Bu karar temyiz mahkemesi tarafından değelendirildi. Bu 8 darbecinin ivedilkle iadesini bekliyoruz. Sığınma talebi kabul edilen darbeci ve diğer darbeciler umuyoruz iade edilir. Türkiye ve Yunanistan komşu iki ülke. Yunanistan'la Ege'de yaşananlar gibi ciddi sorunlar da var. Biz sorunların diyalogla çözülmesinin önemini vurguluyoruz. Öte yandan Türkiye'de bazı partiler özellikle CHP bu konuyu adalar üzerinden tartışmayı iç politik malzeme haline getirdi. Bu konu siyaset üstü bir konudur. İç politik sorunu haline getirilmesi iki ülke arasında sorunlar çıkarmaktan başka bir şey doğurmaz. Sağduyu ile doğru olan ne ise onu yapmak konusunda hükümetimiz kararlıdır.

"HUKUKİ DAYANAĞI YOKTUR"

Amerika'da devam eden kamuoyunda Zarrab davası olarak bilinen daha sonra Hakan Atilla davası olan dava siyasi bir davadır. Hukuki bir dayanağı yoktur. Savcısı FETÖ'cülere destek açıklaması yapan, hakimi de FETÖ tarafından Türkiye'ye getirilen konuşma yaptırılan bir hakim. Bizim böylesi bir davadan sonuç beklememiz düşünülemez. Bu dava FETÖ, CIA, FBI ve ABD'deki bazı yargı görevlilerin işbirliğiyle 17/25 Arlık'ta Türkiye'de başarılamayanların ABD işbirliğiyle başarılma teşebbüsüdür.

"CUMHURBAŞKANI İADELERİ İÇİN TALİMAT VERDİ"

KHK ile ilgili Başsavcılık 11 bin 480 kişiyle ilgili açıklama yaptı. Sayın Cumhurbaşkanımız uygulamalarla ByLock yüklenen ve kamudan ihraç edilen varsa iadeleri için talimat verdi. ByLock dışında bir gerekçeleri yoksa iadeleri yapılacaktır. Çalışma tamamlanınca KHK'yı çıkaracağız.

UYUM YASALARI

Seçim yasaları ve cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin kabul edilmiş olması nedeniyle çıkarılacak uyum yasaları son derece önem arz etmektedir. 2018 yılında parlamentonun gündemine gelecektir. 2018, uyum yasalarının yoğun görüşüldüğü bir yıl olacaktır. Seçim yasalarının Mart'tan önce parlamentodan çıkarılmasını hedefliyoruz. Bu yasalar içerisinde seçim ittifakı konusu da ele alınacaktır. Sayın Bahçeli'nin formül önerisi de değerlendirilecek.''

AYRINTILAR GELİYOR...

Editör: TE Bilişim