Gazete Emek- Adana'da okul duvarına yazı yazması gerekçe gösterilerek M.E.S(17) 1 yıl hapis cezası verildi. Yapılan itiraz ve iyi hal durumu göz önünde bulundurularak 6 ay'a daha sonra 3 ay'a indirildi. 

'Önce 70 lira istendi daha sonra 3 ay hapis cezası verildi'

Bugün görülen mahkemede hakim ilk olarak M.E.S'den 70 lirayı ödeyip ödemediğini sordu.M.E.S ödediğini beyan edince de makbuz istendi. Makbuzuda teslim etmesine ragmen Kamu malına zarar verme iddiasıyla bir yıl hapis cezası verildi.


Adana'da açlık grevlerine destek amaçlı okul duvarına “Leyla Güven onurumuz. Leyla Güven’e ses ver. Yaşama ses ver” diye yazı yazan M.E.S. adlı çocuk hakkında Adana 3'üncü Çocuk Mahkemesi'nde açılan davanın karar celsesi görüldü. Celseye, Kamu malına zarar verme iddiasıyla tutuksuz yargılanan M.E.S. adlı çocuk ile avukatı duruşmada hazır bulundu. Üzerine atılı suçlamayı reddeden M.E.S. adlı çocuk mahkemeden beraatini talep etti. 

Hakim, M.E.S. adlı çocuğa Kamu malına zarar verme iddiasıyla bir yıl hapis cezası verirken, duruşmadaki iyi halini gözeterek cezayı önce 6 ay'a daha sonra 3 ay'a indirerek 3 ay hapis cezası verdi.
Adana/Muhammed Mustafa Süzen

Editör: TE Bilişim