Gazete Emek-28 yaşındaki Mustafa Koçak’ın ölüm haberini Halkın Hukuk Bürosu resmi Twitter hesabından duyurdu. Açlık grevinde olan Grup Yorum üyesi Helin Bölek de 3 Nisan 2020’de ölüm orucu eyleminin 288. gününde hayatını kaybetmişti.

GERGERLİOĞLU: ADALETSİZ YARGININ SON KURBANI OLDU

Koçak’ın ölüm haberi üzerine sosyal medyada tepkiler de dile getirilmeye başlandı. Açıklama yapan HDP Kocaeli Milletvekili Doktor ve İnsan hakları savunucusu Ömer Faruk Gergerlioğlu “Tek isteği adil yargılanmaktı, ona bu şansı vermediler, adaletsiz yargının son kurbanı oldu” dedi.

KOÇAK’IN ANNESİ “OĞLUM ADALETE AÇ AÇ AÇ. OĞLUM ÖLÜYOR” DİYE HAYKIRMIŞTI

Mustafa Koçak’ın anne ve babası oğullarının serbest bırakılması için tepkilerini dile getirmiş, Mart ayında Kadıköy’de eylem düzenlemek isterken polis tarafından gözaltına alınmıştı.

KOÇAK SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Mustafa Koçak’ın cenazesi, İstanbul Gazi Mahallesi’nde yapılan cenaze törenine Koçak’ın ailesi, arkadaşları, HDP Milletvekilleri Züleyha Gülüm ve Musa Piroğlu katıldı. Törenin yapılacağı alan kızıl bayraklar ile süslenirken, Koçak’ın cenazesi kızıl bayrağa sarılı bir şekilde tabut içinde tören alanına sloganlar eşliğinde getirildi. Sık sık, “Mustafa Koçak Ölümsüzdür”, “Anaların öfkesi katilleri boğacak” sloganları atılırken, Koçak’ın cenazesi tören alanına getirildiği sırada anne, baba ve kız kardeşleri fenalık geçirdi. Koçak’ın annesi ve kardeşlerinin yaktığı ağıtlar törene katılanları gözyaşlarına boğarken, ailenin güçlükle ayakta durduğu görüldü.

Törenin ardından defnedilmek üzere Esenyurt ilçesine bağlı Kıraç İstiklal Mezarlığı’na doğru yola çıkarıldı. Cenazenin bulunduğu cemevinin polis tarafından ablukaya alındığı görülürken, cemevine gelmek isteyen yurttaşlara polis sokağa çıkma yasağını gerekçe göstererek engelledi. Bazı yurttaşlara yasağı ihlalden para cezası kesildiği bildirildi.

Kaynak: Dokuz8HABER

Editör: TE Bilişim