Gazete Emek- Uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, çeşitli etkinliklerle anılacak. 19 Ocak 2007’de katledilen Dink için, öldürüldüğü yer ve saatte her yıl olduğu gibi bu yıl da bir anma töreni gerçekleştirilecek. Tören, Osmanbey’de eski Agos ofisinin önünde yapılacak.

BULUŞMA ÇAĞRISI YAPILDI

Anmayı organize eden Hrant’ın Arkadaşları grubu “Vazgeçmiyoruz Ahparig” başlıklı mesajda, bugün saat 15.00’te buluşma çağrısı yaptı. Hrant için bir anma töreni de yazarı olduğu BirGün Gazetesi Ankara Bürosu önünde saat 12:30’da gerçekleştirilecek. Hrant için ayrıca yurtiçi ve dışında da çeşitli anma etkinlikleri düzenlenecek.

YARGI SÜRECİ

Dink cinayetinin ardından Nisan 2007’de başlayan ve 12 yıldır tamamlanmayan yargılama sürecinde, ilk beş yılda cinayet zanlısı Ogün Samast ve azmettiriciler dışında soruşturma genişletilmedi. Kamu görevlisi Jandarma, MİT ve Emniyet mensupları, dava dosyasından uzak tutulmaya çalışıldı. Yargılamanın ilk duruşmasından itibaren, Dink ailesi avukatları, Jandarma görevlileriyle ilgili etkili bir soruşturma yapılmasını istese de bu talepleri kabul görmedi. Önceleri Ergenekon ile bağlantılı olduğu belirtilen cinayetin, darbe girişiminden sonra Nisan 2017’de 3. iddianameyi hazırlayan mahkeme tarafından, FETÖ bağlantılı olduğuna hükmedildi. 21 Aralık’ta görülen son duruşmada, gerçekleşen tahliyelerle birlikte davadaki tutuklu sayısı dört kişiye düştü. İstihbarat Daire Başkanlığı C Şube Başkanı, daha sonra İstanbul İstihbarat Şube Müdürü olan Ali Fuat Yılmazer, eski İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek, İstanbul Jandarma İstihbarat TİM Komutanı olarak görev yapan yüzbaşı Muharrem Demirkale ve gazeteci Ercan Gün’ün yargılanması tutuklu olarak devam ediyor. Bir sonraki duruşma 12 -13 – 14 Mart tarihinde görülecek.

Kaynak: Birgün

Editör: TE Bilişim