Gazete Emek- Anayasa Mahkemesinin (AYM) Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun tutuklanmasının "hak ihlali" olduğu yönündeki kararını Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne göndermesinin ardından Gergerlioğlu hakkında tahliye kararı verilmişti. Gergerlioğlu bugün akşam saatlerinde Sincan Cezaevi'nden tahliye edildi.

Gergerlioğlu'nun oğlu Salih Gergerlioğlu, Twitter'dan babasıyla fotoğrafını paylaşarak "Artık özgür" notunu paylaştı.

Süleyman Soylu'dan Devlet Bahçeli'ye teşekkür!

GERGERLİOĞLU'NA 30 BİN TL TAZMİNAT ÖDENECEK

AYM Genel Kurulu, yerel mahkemeye gönderdiği kararında, “Seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkı ile ifade özgürlüğünün ihlalinin” sonuçlarının ortadan kaldırılması için Gergerlioğlu’nun yeniden yargılanmasına başlanması, mahkumiyet hükmünün infazının durdurulması ile yeniden yapılacak yargılamada durma kararı verilmesi şeklindeki işlemlerin yerine getirilmesini istedi. Kurul kararın bir örneğinin de Meclis Başkanlığı’na gönderilmesine karar verdi. Kurul ayrıca Gergerlioğlu’na 30 bin TL tazminat ödenmesine hükmetti.

Zülfü Livaneli'nin "Kürtleri ve Alevileri sevmez" dediği Baykal'dan cevap: Beni üzdü

NE OLMUŞTU?

Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında "terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla verilen 2 yıl 6 ay ceza, 17 Mart’ta Meclis Genel Kurulunda okunmuştu. Sonrasında milletvekilliği düşürülen Gergerlioğlu, Anayasa Mahkemesine yaptığı ihlal başvurusu sonuçlanana kadar Meclisi terk etmeyeceğini açıklayarak HDP grubunda adalet nöbeti başlatmıştı. Bir süre sonra nöbet başlattığı yerde gözaltına alınan Gergerlioğlu daha sonra tutuklanmıştı.

Kaynak: Evrensel 

Editör: TE Bilişim