Gazete EmekHDP’den, Oslo’da yapılan akil insanlar toplantısına dair açıklama geldi. Parti, görüşmelerin içinde bulunmadıklarını ve anlamlı bulmadıklarını bildirdi.

Oslo’daki toplantıya dair açıklama yapan HDP Sözcüsü Saruhan Oluç, toplantıyı kendilerinin de basından öğrendiğini söyledi. Her seçim öncesi ‘nedense’ birdenbire Kürt halkına çiçek atılmaya başlandığını ifade eden Oluç, seçmenin bu oyunları yemediğini belirtti. HDP Sözcüsü, “Elbette buluşmalar önemlidir, ama HDP bu işin içinde yoktur. HDP bu tür adımların yerel seçimler öncesinde atılmasını çok anlamlı bulmamaktadır” diye konuştu.

YEREL SEÇİMLER

Öte yandan İstanbul ve Ankara’da aday çıkarmayacakları iddialarıyla ilgili olarak konuşan Oluç, şu aşamada böyle bir kararları almadıklarını kaydetti, CHP ile herhangi bir ittifak görüşmeleri olmadığını belirtti. Oluç, “Temel hedef iktidar koalisyonunun egemenlik alanını daraltmaktır. İstanbul başta olmak üzere büyük şehirlerde siyasi sonuçlar yaratacak adımlar atılması gerekmektedir” ifadelerini de sözlerine ekledi.

‘TESADÜF DEĞİL, ABD’NİN TEZİ DE BU YÖNDE’

Toplantıya katılan isimlerden eski HDP Milletvekili Ufuk Uras, Diken’den Minez Bayülgen’e konuştu. Uras, son dönemde yaşanan gelişmelerin tesadüf olmadığını belirterek “Ama bunlar bir üst aklın parçası olarak hareket ediyor da değil. Bir ihtiyaç var. ABD’nin tezi de büyük ölçüde böyle” dedi.


Kaynak: Birgün

Editör: TE Bilişim