Gazete Emek- Van'da seçim bürosu açılışında konuşan HDP Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayı Bedia Özgökçe Ertan, HDP'nin artık siyasete belirleyici olduğunu ve demokraside alan açtığını ifade etti. 


HDP, Van'ın Tuşba ilçesinde seçim bürosu açtı. Açılışa, HDP Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Bedia Özgeökçe Ertan, HDP Tuşba Belediyesi eşbaşkan adayları Ayşe Minaz ve Yılmaz Berki, DBP Van İl Eşbaşkanı Ökkeş Kava, HDP Tuşba ilçe yöneticilerinin yanı sıra yüzlerce kişi katıldı.

Özgökçe: HDP artık siyasetin belirleyicisi olmuştur

HDP'nin Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayı Bedia Özgökçe Ertan, Kürt halkının bin yıllardan beri bu coğrafyada var olduğunu ve var olmaya devam edeceğini söyledi. Barışın ve demokrasinin inşası için çalışacaklarını belirten Özgökçe, "Van'da yaşayan kendini nasıl tanımlıyorsa bizim kucağımız onlara açıktır. Bu topraklarda hepimiz kardeşçe birlikte barışın mücadelesini vereceğiz. Onun için diyoruz ki HDP bu topraklar için umuttur dün vardı bundan sonra da var olamay devam edecektir. Onlar kabul etmese de HDP artık siyasetin belirleyicisi olmuştur. HDP demokrasi adına alan açan bir yerde duruyor. Onun için halkların teveccühü bir nisanda ortaya çıkacaktır. Kendimizi de kentimizi de bizler yöneteceğiz. 31 Mart'ta yalancı kayyumcu, talancı sömürü düzenine karşı hep birlikte cevap vereceğiz sizlerin kararlılığı ile. Kayyumları mutlaka göndereceğiz. Van halkı bu defa çok daha kararlı ve direngendir." dedi. 

Minaz: 31 Mart hesap sorma günüdür

HDP Tuşba Belediyesi Eşbaşkan Adayı Ayşe Minaz, açlık grevi 93 güne ulaşan DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in durumuna dikkat çekti. Minaz, Güven ve açlık grevinde olan cezaevindeki tüm tutuklulara selam yolladı. 31 Mart'ın kayyumlardan hesap sorma günü olacağını vurgulayan Minaz, alınacak belediyelerin halk ile yönetileceğini söyledi.

Berki: Kayyumlar belediyeleri talan etti

Eşbaşkan adayı Yılmaz Berki ise 2014'te yapılan yerel seçimlerde büyük bir farkla kazandıklarını ancak kayyumlarla bu belediyelere el konulduğunu belirtti. Berki, Kayyumlar'ın Van'a hiçbir şey yapmadığını ifade ederek, "Kayyumlar bizim halkımıza hiçbir şey yapmadı ve belediyeleri talan etti. Onlar Van'a hiçbir hizmet yapmadı ancak Büyükşehir Eş Başkanı Bekir Kaya hizmet ettiği için tutuklandı vwe 15 yıl ceza aldı. Biz 31 Mart'a onlara çok iyi bir cevap vereceğiz. 14'te 14 yapacağız. Bunlara gerekli cevabı vereceğiz. " diye konuştu.

HDP Tuşba seçim bürosunun açılışı büyük bir coşku ile yapıldı. Yüzlerce kişi kar yağışına rağmen seçim bürosuna gelerek adayları tebrik etti. 

HABER: BEKİR GÜNEŞ

Editör: TE Bilişim