Gazete Emek- Özgürlükçü Demokrasi gazetesinin İstanbul Beyoğlu’nda bulunan merkez binası ve gazetesinin basımının yapıldığı Gün Matbaası’na gece yarısı baskın yapıldı. Gazetenin çalışanlarından Erdoğan Zamur, Musa Kaya, İhsan Yaşar, Kemal Kürt ve Cemal Tunç gözaltına alınırken gazeteye sabah saatlerinde ise kayyum atandı. 

Özgürlükçü Demokrasi’nin İstanbul Beyoğlu’nda bulunan binası gece yarısında polis tarafından basıldı. Saat 03.00’e kadar devam eden aramaların ardından gazete binasına giden avukatlar Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu’ndan (TMSF) gelen görevliyle karşılaştı.

TMSF görevlisi avukatlara, Engin Basın Yayın San. Tic. Ltd. Şti. bünyesinde çıkan Özgürlükçü Demokrasi gazetesine ve gazetenin basımının yapıldığı Gün Matbaacılık Reklam Film Basın Yayın Tanıtım San. Tic. Şti’ye kayyum atandığı bildilirildi. TMSF görevlisi, kayyum atamasına ilişkin herhangi bir bilgi veremeyeceklerini ve TMSF’den bilgi alınabileceğini kaydetti.

Ayrıca hem gazetenin hem de matbaanın bazı çalışanlarının gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınanların bazılarının isimleri  şöyle: Erdoğan Zamur, Musa Kaya, İhsan Yaşar, Kemal Kürt, Cemal Tunç.

Kaynak: Sendika org

Editör: TE Bilişim