Gazete Emek- HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan Diyarbakır'da HDP İl binası önünde toplanan binlerce kişiye seslendi. Buldan, Şırnak, Ağrı ve Dersim'de kaybetmediklerini batıda ise AKP'ye demokrasi ders verdiklerini söyledi. 

Bizler Şırnak’ta, Dersim’de, Ağrı’da kaybetmedik. Çünkü bu şehirlerde her türlü oyun oynandı, her türlü hile yapıldı. Bugün Şırnak'a dışarıdan 12 bin kişi oy kullanmak üzere gönderildi. Yani Şırnak gasp edildi. Şırnak halkı, Dersim halkı, Ağrı halkı kazandı

Türkiye’nin batısında da AKP’ye ve faşizme ders verdik. AKP hükümeti verilen bu dersi, verilen bu cevabı iyi okumalıdır. Halkımız iktidara, bizlere “defolun gidin” diyenlere büyük bir ders vermiştir. 

Kayyım politikası çökmüştür. Cezaevlerinde rehin tutulan başta Gültan Kışanak olmak üzere tüm belediye eşbaşkanlarımıza selamlarımızı gönderiyoruz. Yine cezaevlerinde olan Demirtaş’a ve Yüksekdağ’a selamlarımızı gönderiyoruz.

Halkımız iktidara, tecridi kabul etmediğinin, kayyım politikalarının çöktüğünün ve cezaevlerindeki arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılması gerektiğinin mesajını vermiştir. 

Her yerde HDP kazanmasın diye bir sürü zorluk çıkardılar. Her türlü engeli, zorluğu aştık ve kazandık. Bu zaferi açlık grevinde olan sevgili Leyla Güven’e ve tüm arkadaşlarımıza atfediyoruz.

Editör: TE Bilişim