Gazete Emek- “Örgüt üyesi” diye 6 yıl hapiste yatırılan Murat Dağtekin, 6 yıllık mahkumiyetten sonra HDP’ye üye olmak isteyince AKP üyesi olduğunu öğrendi. 

Urfa’nın Ceylanpınar ilçesinde gözaltına alınıp 30 Temmuz 2013 tarihinde “Örgüt üyesi olmak” iddiasıyla ceza alan Murat Dağtekin adlı yurttaş, 6 yıl cezaevinde kalıp tahliye olduktan sonra AKP’ye üye olduğunu öğrendi. Cezaevinden çıktıktan sonra Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) üye olmak için başvuruda bulunduğunda AKP’ye üye olduğunu öğrendiğini belirten Dağtekin, “Hayatım boyunca AKP ile ilgim alakam olmadı. Tutuklanmam nasıl ki hukuksuz ise çıktığımda da bu hukuksuzluk ile karşı karşıya kaldım” dedi. 
 
HABERİ OLMADAN AKP ÜYESİ YAPILMIŞ
 
Cezaevinde çıktıktan sonra HDP’de siyaset yapmak istemesi üzerine, gerekli evraklarını hazırlayıp başvuruda bulunduğunu ifade eden Dağtekin, kısa süre sonra e-devlet sitesinde üyeliğinin onay durumuna baktığında AKP’ye olduğunu fark ettiğini söyledi. Habersiz bir şekilde AKP’nin üyesi yapıldığını söyleyen Dağtekin, “Hayatım boyunca AKP’ye gittiğim yok. Bir alakam yok. Ama beni üye yapmışlar. Şaşkına döndüm. Tutuklanmam nasıl ki hukuksuz ise dışarı çıktığımda da bu hukuksuzluk ile karşı karşıya kaldım. Siyaset yapmamın önünü kesiyorlar. Bir taraftan da toplumun içinde kişiyi tecrit ediyorlar. Yani beni AKP üyesi olarak gösterip bana karşı bir itibarsızlaştırma yapılıyor. AKP üyeliği nedeni ile HDP'ye üyeliğim kabul edilmedi” dedi.
 
‘HAKKIMI ARAYACAĞIM’
 
Dağtekin, savcılığa gidip suç duyurusunda bulunduğunu, savcının kendisine “Sen AKP üyeliğinden çıkmak istiyor musun?” dediğini ve bu durum karşısında bir kez daha şaşkına döndüğünü söyledi. 
 
Mağdur olduğunu belirten Dağtekin, İnsan Hakları Derneği (İHD) Urfa Şubesi’ne başvuruda bulunarak, hakkını arayacağını söyledi.  

Kaynak: Mezopotamya Ajansı

Editör: TE Bilişim