Gazete Emek- "Cemil Bayık öldürüldü mü?", sorusu İnternet ve sosyal medyada son iki gündür en çok sorulan sorulardan biri oldu. Cemil Bayık'ın TSK tarafından yapılan operasyonda öldürüldüğüne dair AKP'li Şamil Tayyar paylaşımda bulundu. 

KCK Eş Genel Başkanı Cemil Bayık'ın öldürüldüğü iddiası, yurt dışı basınında büyük bir ilgi gördü. Başta Mesud Barzani'nin haber sitesi olmak üzete Fransız ve Irak basınında olaya geniş yer verildi. Fransa basısınında TSK'nın bir operasyon düzenlediği belirtildi.

RUDAW HABER GEÇTİ

Barzani'nin internet sitesi Rudaw'da  ise 'Irak sınır muhafızları ve PKK toplanma alanının bombalandığı' ifadesi kullanıldı. Haberin devamında özellikle SİHA'nın Irak güçlerini hedef aldığı iddia edildi.

"Türkiye İHA aracılığıyla Sidekan'daki sınır muhafızı birliklerimize ait bir araca saldırı düzenledi. Saldırıda 2. Sınır Tugayı komutanı ve 2. Tümen komutanlığına bağlı 3. Birlik komutanı hayatını kaybetti" denildi.

Van'daki SİHA merkezine ait T33 kuyruk numaralı SİHA Hakurk bölgesi, İran sınırında Cemil Bayık'ın içinde olduğu öne sürülen araca 29 dakikalık takip sonucunda saldırı yapıldığı iddia edildi.

"TOPLANTIYA KATILDIĞI İSTİHBARATI"

AKP eski Milletvekili Şamil Tayyar, PKK yöneticisi ve KCK Eş Genel Başkanı Cemil Bayık'ın TSK'nın yaptığı operasyonla öldürüldüğü iddialarına ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Tayyar, Bayık'ın öldürüldüğünün ihtimal dahilinde olduğunu söyledi.

ŞAMİL TAYAR'DAN PAYLAŞIM

Şamil Tayyar, "Terörist Cemil Bayık'ın öldürüldüğü iddiası, ihtimal dahilinde ama kesin değil. Operasyon öncesi toplantıya katılacağı istihbaratı vardı, katılıp katılmadığı bilinmediği için öldüğü iddiası, teyite muhtaç. Sonuç ne olursa olsun gurur verici. Yiğitlerimizi kutluyorum" dedi. Şamil Tayyar'ın daha önce de yaptığı paylaşım ve haberler yalan çıkmıştı. Sadece Bayık değil Bahoz Erdal için de defalarca öldürüldüğüne dair haberler yapıldı ancak hepsi yalan çıktı. 

Irak'ta bulunan bazı büyük haber siteleri bu iddianın da yalan olduğunu açıkladı. 

Editör: TE Bilişim