Gazete EmekŞırnak'ın Silopi ilçesine bağlı Karşıyaka Mahallesi'nde, 9 Ekim’de evinin bulunduğu yolun kenarında duran 7 yaşındaki Hamza Öğdem'e polis zırhlı araçla çarptı. Çarpmayla birlikte sağ ayak kemiğinde kırıklar oluşan Öğdem, ailesi tarafından İlçe Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada ameliyata alınan Öğdem'in ayağına, kırıklardan kaynaklı 3 demir takıldı. 3 gün sonra hastaneden taburcu edilen Öğdem, olayın yaşandığı günden beri yürüyemiyor.  

Anne Zeynep Öğdem, yaşanan olaya ve çocuğunun sağlık durumuna ilişkin Mezoptamya Ajansı'na konuştu. 

'POLİSLER ÇAPRMA SONRASI DURMADI' 

Zırhlı araçta bulunan polislerin, çarpma sonrası olay yerinden hızla uzaklaştıklarını ve durmadıklarını aktaran anne Öğdem, "Çarpma sonrası oğlumun durumu iyi değildi. Hastaneye kaldırdıktan sonra direk ameliyata alındı. Sağ ayak kemiğinde çok sayıda kırık oluştu. 15 gündür sürekli pansumana götürüyoruz ve oğlum acı çekiyor" dedi. 

SAKAT KALMA RİSKİ VAR

Hastanedeki tedavinin ardından çocuğunun durumunun iyiye gideceğine inandıkları için polisler hakkında suç duyurusunda bulunmadıklarını kaydeden Öğdem, bu durumdan pişman olduğunu söyledi. Çocuğunun sağ ayağından sakat kalma riskinin bulunduğunu ve doktorların bir kez daha ameliyata alınması gerektiğini söylediklerini belirten Öğdem, "Oğlum onlardan kaynaklı şimdi yürüyemiyor ve kendi yaşıtları gibi oynayamıyor. Bildiğim kadarıyla iki polis hakkında herhangi bir soruşturma da başlatılmamış. Oğlum bir daha yürüyemezse onlar ceza alana kadar peşlerini bırakmayacağım" diye konuştu. 

'AMELİYAT MASRAFININ HEPSİNİ KARŞILAYAMIYORUZ'

Çocuğunun derslerinden de geri kaldığını ifade eden Öğdem, yapılacak ameliyattan kaynaklı çocuğunun 3 ay daha okula gidemeyeceğini söyledi. Ameliyat masraflarının da fazla olduğunu dile getiren Öğdem, "Ekonomik durumumuz da iyi değil. Bütün masrafı da karşılayamıyoruz. Nasıl yapacağımızı bilmiyorum" diye ekledi. 

Kaynak: Artı Gerçek

Editör: TE Bilişim