Gazete Emek- Türkiye ile Katar arasında “Askeri Sağlık Alanında Eğitim ve İşbirliği” Protokolü Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylandı.

Söz konusu anlaşmaya göre, Katarlı gençler sınava girmeden Türkiye'de tıp, diş hekimliği, hemşirelik ve eczacılık alanlarında eğitim alabilecek. Ayrıca söz konusu anlaşmaya göre, Katarlılar Türkiye'de hastane kurabilecek ve işletebilecek.

Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa ligi maçları artık Acun Ilıcalı'nın platformu Exxen'de olacak

Protokole göre, Katarlı gençler sınava girmeden Türkiye’de tıp, diş hekimliği, eczacılık sağlık meslek yüksek okulu, hemşirelik alanlarında ön lisans, lisans ve lisansüstü eğitim alabilecek. Protokolde eğitime kabul edilecek öğrencilerle ilgili şartlar sıralanırken, YKS ya da herhangi bir sınav şartından bahsedilmedi.

Aziz Yıldırım uzun bir aradan sonra suskunluğunu bozdu; Ali Koç’a ilişkin çok sert sözler

HASTANE KURABİLECEKLER

Sözcü'nün haberine göre, protokolde misafir öğrencilerin yanı sıra misafır personel de istihdam edilecek. Sağlık kurumlarının kurulması, işletilmesi ve sağlık hizmeti sunumu alanında karşılıklı bilgi paylaşımı ve yardımlaşma da iş birliği kapsamına alındı. Ayrıca hasta tedavisi, sağlık lojistiği alanında iş birliği, sağlık alanında ortak tatbikat ve ziyaretler düzenlenmesi de öngörüldü.

Protokol kapsamında görevlendirilen misafir personel ve misafir öğrencilerin mali ve özlük hakları da belirlendi. Faaliyetlerin ücretli, ücretsiz veya indirilmiş ücret karşılığında düzenlenmesine kabul eden ülke karar verecek.

İsmail Saymaz, Twitter hesabından özür diledi

ASKERİ UÇAKLA SETAHAT HAKKI

Protokolde Katarlı misafir personel ve yakınları ile Katarlı öğrencilerin mümkün olan hallerde askeri hava/kara ulaşım araçlarından ücretsiz istifade edebilecek. Askeri orduevi ve misafirhanelerden de yararlanabilecekler.

Askeri Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Vekili Hava Tabip Tuğgeneral Durmuş Aydemir tarafından imzalanan protokol 5 yıl için düzenlendi, aksi beyan edilmedikçe bu sürenin sonunda her yıl otomatik olarak uzayacak.

Sedat Peker'den Uğur Dündar paylaşımı: 1996'da bir haber için beni aradı

AKP’DEN AÇIKLAMA

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, 'Katarlı gençlerin, Türkiye'de sınavsız tıp okuyabileceği' yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Bugün sosyal medyada yayılmaya çalışılan 'Katar Türkiye'de sınavsız öğrenci okutacak' iddiası külliyen yalandır. Katar ile yapılan anlaşma, askeri öğrencilerin değişim programı çerçevesinde karşılıklı olarak okutulmasına ilişkindir" açıklamasında bulundu.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Dağ, "Maalesef muhalefet ve sosyal medyadaki tetikçileri, her türlü yalana başvurmayı sürdürmekte ve bu uğurda gençlerimizin zarar görmesini bile göze almaktadır. Gençler. Siz bu yalancılara bakmayın, sınavınıza odaklanın. Hepinize başarılar diliyorum" ifadesini kullandı.

CHP’den istifa eden Sera Kadigil, TİP’e katıldı

TSK’DAN AÇIKLAMA: "GERÇEĞİ YANSITMIYOR"

Genelkurmay Basın Albay Zeki Aktürk, 'Katarlı gençlerin, Türkiye'de sınavsız tıp okuyabileceğine' ilişkin iddialarla ilgili bilgilendirme yaptı.

Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından yapılan açıklamada, "Katarlıların tıp fakültelerine sınavsız ve ücretsiz gireceği ile ilgili tartışmalar gerçeği yansıtmıyor" denildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bu protokol askeri sağlık alanında işbirliği protokolü ve misafir personel ve misafir öğrenciler Katar Silahlı Kuvvetlerinde görev yapan asker sivil personel ile Katar silahlı kuvvetlerinde görev yapmak üzere eğitim alacak personeli kapsıyor. Her Katar’lının sınavsız tıp fakültelerine girmesi diye birşey yok bu protokolde. Detaylı bilgilendirme yapılacak."

Sedat Peker'in yeniden gündeme getirdiği SETA'da peş peşe ayrılıklar yaşandı

“YIRTIP ATACAĞIZ”

Söz konusu protokole sert sözlerle tepki gösteren Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara, "Hiç mi utanmıyorsunuz bunları yaparken ey Ak Parti?" diye seslendi. İktidar mensuplarından kimsenin bu karara itiraz etmemesini de eleştiren Kılıçdaroğlu, "Bu protokolleri de yırtıp atacağız" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun tepkisi şöyle:

Kendi gencine bu kadar sevgisiz bu kadar saygısız bir iktidar işte. Hiç mi utanmıyorsunuz bunları yaparken ey Ak Parti? Aranızda biriniz çıkıp da bu adaletsizdir diyemedi mi? Bizim çocuklar o okullara girebilmek için bütün gençliklerini heba ediyorlar! Gençler merak etmeyin, koca ülkeyi Kataristan’a döndüren bu zihniyeti tarihin tozlu sayfalarına göndereceğiz, son çırpınışları. Bu protokolleri de yırtıp atacağız.

“KATARLI GENÇLERİN Mİ HÜKÜMETİSİNİZ?”

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'den de sert tepki geldi.İnce, Twitter hesabından şu ifadeleri kullandı:

"Katarlı gençlere sınavsız tıp, diş hekimliği, eczacılık eğitimi hakkı veren, hastane kurma ve işletme hakkı tanıyan anlaşmayı tanımıyoruz. Milyonlarca gencimiz, yarın yapılacak sınavda ter dökecek, dirsek çürütecek. Siz Katarlı gençlerin mi hükümetisiniz? Rezilsiniz!"

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Kararın gündeme gelmesinin ardından sosyal medya platformu Twitter’da #Katarlı tagi TT listesine girdi. Yurttaşlar, Boğaziçi Üniversitesi’ne atanan AKP’li rektör Melih Bulu’yu protesto eden öğrencilerin burslarının kesilmesini hatırlatarak karara tepki gösterdi.

 İşte tepkilerin bazıları şu şekilde;

Kaynak: Halk

Editör: TE Bilişim