Gazete Emek -  Tasarı Putin'in Birleşik Rusya Partisi'nin çoğunlukta olduğu Duma'daki ilk oylamayı geçti. 37 komünist tasarıya karşı oy verdi. Tasarı, iki kez daha oylandıktan sonra üst meclisi Federasyon Konseyi'ne gönderilecek. Burada da kabul edilirse tasarı Putin'in masasına gelecek ve imzasıyla yürürlüğe girecek.

Hayatta olan ve bu tasarıdan faydalanabilecek isim eski Rusya lideri Dimitri Mehvedev. Mihail Gorbaçov, görevini Sovyet Birliği döneminde yürüttüğü için dokunulmazlıktan faydalanamayacak.

YARGILAMA SADECE VATANA İHANETTEN OLACAK

Dokunulmazlık hükümlerine göre, eski bir Rus başkan ve ailesi, polis aramasından, sorgulamasından veya mülklerine el konulmasından muaf olacak. Vatana ihanet eylemleri veya diğer ağır suçlar dışında işlenen herhangi bir suç için yargılama yapılamayacak.

‘AMAÇ TOPLUMUN İSTİRARI’

Muhalif lider Aleksey Navalnıy, "Putin'in neden şimdi bir dokunulmazlık kanununa ihtiyacı var?" şeklinde tepki gösterdi.

Tasarının yazarlarından Birleşik Rusya Milletvekili Pavel Krasheninnikov ise, "Amaç, bir başkana garantiler vermek. Devletin ve toplumun istikrarı için önemli." dedi.

Kaynak :T24

Editör: TE Bilişim