Gazete Emek- Futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, futbolda alınan ya da alınmayan kararlarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın isminin kullanıldığını söyledi. Dilmen, "'Beyefendi onu istedi', beyefendinin hiçbir şey istediği falan yok. Ne istiyor biliyor musun? 'Aman Rıdvan bu işlere girmeyin.' Ama aldıkları ya da almadıkları kararla ilgili nasıl olsa kimse soramadığına göre karambole getiriyorlar" şeklinde konuştu.

Haber Global'de Tolga Candaş Işık'ın programına konuk olan Rıdvan Dilmen, “Türkiye'de futbol kim yönetiyor, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) mu? Konuşulması gereken kavramların başında TFF yok mu?” sorusu üzerine “Konuşuluyor da, bir de şunu anlamıyorum: Nihat Bey'i çok uzun yıllardır tanırım ve orada bir sürü de yönetici var. Bazen duyuyorum Nihat Bey, 'Çok yoruldum'... Bırak. Senin milyar dolarlık şirketin var. Yönetim kurulu üyeleri de öyle. Şöyle bir imaj yaratıyorlar, futbolu siyaset mi yönetiyor? İnsan bunu düşünüyor” dedi.


"SAKIN KARIŞMAYIN DERDİ CUMHURBAŞKANIMIZ"

Işık'ın “Siz Cumhurbaşkanı'nın da çok iyi tanıyorsunuz. TFF'nin Türkiye'deki siyasetten bağımsız karar alabileceğine inanan var mıdır?” sorusuna Dilmen, “Bütün samimiyetimle söylüyorum, sakın karışmayın derdi Cumhurbaşkanımız. Biz abi kardeş beraberdik, bana da söylerdi” yanıtını verdi.

“Nihat Bey bırakmak istediğini söylüyor. Zor olduğunu söylüyor. (Işık'ın 'Bıraksın o zaman' sözü üzerine) Evet, o zaman ne çıkıyor, bıraktırmıyorlar” diyen Dilmen, “Sor bakalım Cumhurbaşkanı'na ne diyecek sana? 'Bana ne, işine gücüne bak' diyecek. Nihatcım bırakma mı diyecek zannediyorsun. Hiç öyle bir şey yok, olmadı da. 'O atadı, o gönderdi' böyle bir şey yok” ifadelerini kullandı.



"ERDOĞAN'IN ADINI KULLANIYORLAR"

Dilmen, "Neden biz Hasan Doğan gibi Cumhurbaşkanı'nın çok yakınındaki bir isim federasyon başkanıyken bunu konuşmadık da şimdi konuşuyoruz?" sorusunu ise şöyle cevapladı:

"Ne kadar önemli bir şey söylüyorsun. Çünkü topu oraya atıyorlar. Fatih Terim'in cezasını da oraya atıyorlar. Çünkü gününde vermiyorlar cezasını bekliyorlar. Sonra fıs fısları var medyada, 'Ya sorma yukarısı öyle istedi'... Yalan. Benim başıma geldi. Bana birisi transfer teklifi yaptı. 'Cumhurbaşkanı'nın seni istediğini söylediler' diyor. Cumhurbaşkanı yok 'Yeri güzel NTV' demiş. 'Geç Allah aşkına' dedim ya. Bir sormamışsındır, iki öyle cevap vermez zaten. Ben sordum, 'Yok ya hiç öyle bir konum olmadı' dedi."

Işık'ın "Niye TFF'yi yönetenler Cumhurbaşkanı'na sormuş gibi davranıyorlar?" sorusunu yönelttiği Dilmen, "'Beyefendi onu istedi', beyefendinin hiçbir şey istediği falan yok. Ne istiyor biliyor musun? 'Aman Rıdvan bu işlere girmeyin.' Ama aldıkları ya da almadıkları kararla ilgili nasıl olsa kimse soramadığına göre karambole getiriyorlar. Ben futbolcunun ceza aldığını, onu da Cumhurbaşkanı'nın istediğini duydum, kulaklarıma inanamadım" dedi. 



KİME OY VERECEĞİNİ AÇIKLADI 

Rıdvan Dilmen siyasi görüşünün nasıl değiştiğini ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oyunu kime atacağını şu sözlerle açıkladı:

"Benim bir tane oyum var. Cumhurbaşkanı Erdoğan siyasete devam ettiği sürece de oyumu Erdoğan'a atacağım. Ben Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şahsına oy atıyorum. Erdoğan bırakırsa AKP'ye oy atmam. Son yerel seçimlerde de oyumu Binali Yıldırım'a verdim. 

"CUMHURBAŞKANI BIRAKINCA BEN DE OY VERMEYİ BIRAKIYORUM"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şahsına oy verdiğini fakat Erdoğan bırakırsa AKP'ye oy vermeyeceğini söyleyen Dilmen, "Bakın ben ilk oyumu Cumhuriyet Halk Partisi'ne atmıştım. O zaman CHP'nin başında Deniz Baykal vardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan dışında kimseye oy vermem" dedi.

Kaynak: Cumhuriyet 

Editör: TE Bilişim