Gazete Emek- İnsan Hakları Derneği (İHD) Adana Şubesi, Roboski Katliamı'nda hayatını kaybedenleri andı. Heykeli Parkta yapılan anmaya Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Günay Kubilay, HDP vekilleri Tülay Hatimoğulları ve Kemal Peköz ile çeşitli siyasi parti ve demokratik kitle örgütü temsilcileri katıldı. Açıklamada konuşan İHD Adana Şube Başkanı Avukat İlhan Öngör, Roboski katliamının, dünyanın sessiz kaldığı bir katliam olduğunu ve iktidarın çocukların parçalanmış bedenleri üzerinden siyaset yaptığını vurgulayarak,  cezasızlık hukukunun 8 yıldır devam ettiğinin belirtti.

 Hükümetin savaşa karşı olduğunu söyleyip barış isteyenleri öldürdüğünü ya da cezaevine attığını, "vatan" diyerek insanı yok ettiğini söyleyen Av. Öngör, “Öfkeliyiz, yaralıyız ama öfkemizle yaramızla güçleneceğiz. Bu coğrafyanın kaderini katillerimiz değil, biz yazana kadar bu toprakların vicdan ve adalet mücadelesinin neferleri olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

HDP Adana Milletvekili Kemal Peköz, 34 insanın göz göre göre katledildiğini ve katliamın faili meçhul bırakılmak için 8 yıldır üzerine beton döküldüğünü aktardı. Sivas Katliamı’nın zaman aşımına uğramasından sonra “Hayırlı olsun” diyen bir iktidardan katliamı aydınlatmasını beklemediklerini belirten Peköz,  hükümetin artık kayyumlarla birlikte halk iradesini de katlettiğini dile getirdi. 

Adana/Muhammed Mustafa Süzen

Editör: TE Bilişim