Gazete Emek-Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde, 28 Aralık 2011 tarihinde savaş uçakları bombardımanı sonucu ölen 34 kişiden biri olan Hamza Encü'nun annesi Kadriye Encü, kalp krizi geçirerek vefat etti.

HDP Şırnak eski Milletvekili Ferhat Encü, Twitter hesabından Encu'nun ölüm haberini şu sözlerle duyurdu: "Roboski annelerinden Hamza Encü’nün annesi Kadriye Encü maalesef bu gün kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi. Adalet mücadelesi yarıda kaldı!"

'HAYALLERİMİZİ ALT ÜST ETTİLER'

Kadriye Encü, 2018 yılında Evrensel'e yaptığı konuşmada, "Hamza’nın fotoğrafını eline alıp “Bu benim Hamza’m, daha 21 yaşındaydı. Yeni askerliğini yapmıştı. 7 yıl geçti, hala fotoğraflara baktığımda yemek yiyemiyorum biliyor musun. 7 yıldır, siyah elbise üzerimde yaslıyım. Bayram filan yok artık bize. Yediğimizin, içtiğimizin tadı yok. Bu insanlara, nasıl kıydılar? Şimdi katiller yargılansın istiyoruz. O da yok. Madem suçlu yok, suç değil. Neden tazminat verelim diyorlar. Önce 150 bin dediler sonra 40 bin TL vereceğiz dediler. 500 bin verseler ne olacak? Hayallerimizi, hayatlarımızı altüst ettiler. Neden yaptılar bunu bilelim” ifadelerini kullandı. 
 





Kaynak: Duvar

Editör: TE Bilişim