Gazete Emek- Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Türkiye’nin ilk Kürtçe çocuk kanalı olan Zarok TV’de yayımlanan iki Kürtçe şarkıda geçen "Kürdistan" ifadesi ile "terör örgütünün amacına hizmet edildiği" gerekçesiyle kanala ceza kesti.
 
Diyarbakır’dan yayın yapan Türkiye’nin ilk Kürtçe çocuk kanalı Zarok TV’ye RTÜK tarafından ceza kesildi. Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı ile “ilişkilendirilen” RTÜK, bu karardan hem önce hem de sonra Zarok TV’ye ceza kesti.
 
Televizyon kanalında 17 Mart tarihinde yayımlanan bir programda, bir çocuk tarafından “Gulamın Cızîra Botane” türküsü seslendirildi. RTÜK uzmanlarınca, kanalın cezalandırılması talebi ile hazırlanan raporda, Kürtçe türkünün sözleri, “Kürdistan; doğunun dirilişi, Nusaybin’in dirilişi” ifadesi ile Türkçeye çevrildi.
 
Kanalda 20 Mart’ta yayımlanan bir başka programda ise, yine bir çocuk Kürtçe “Kurdistan pir şêrîne” türküsünü söyledi. Rapora göre, türküde “Kürdistan çok tatlıdır. Kürtlerin vatanısın; Kandil ve çırasın, dünyada sesimizsin” ifadesini kullanıldı. 
 
Hazırlanan bu raporlar sonucunda RTÜK, iki programa da ceza kesti.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı

Editör: TE Bilişim