Gazete Emek- Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın davetlisi olarak Ankara'ya geldi. Görüşmenin ardından açıklama yapan Akar, ''Bölgede hem barış ve istikrarın idamesi hem de iki ülkenin hak ve menfaatlerinin korunması için Rusya ile her seviyede temaslarımız olmakta" ifadelerini kullandı.

Rusya Federasyonu Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Türkiye'ye geldi. Şoygu, Milli Savunma Bakanlığı'nda törenle karşılandı. Bakan Akar ve Şoygu'nun görüşmesinde, Soçi'de yapılacak üçlü zirve öncesinde Suriye'deki gelişmelerin yanı sıra İdlib başta olmak üzere bölgedeki son durumun ve sahadaki gelişmelerin ele alınması bekleniyor.

Bakan Akar, Rus mevkidaşı Şoygu ile görüşmesinin ardından açıklama yaptı. Akar, "Bu çalışmaların çok değerli olduğuna inanıyor, bölgenin barış ve istikrarına önemli katkı sağlayacağını değerlendiriyorum. Bölgede hem barış ve istikrarın idamesi hem de iki ülkenin hak ve menfaatlerinin korunması için Rusya ile her seviyede temaslarımız olmakta" ifadelerini kullandı.

Şoygu ise, "Bugünkü çalışmada (Suriye'ye ilişkin) başlıca konular üzerinde mutabakata varacağımızı umuyorum" dedi.

Kaynak: Cumhuriyet

Editör: TE Bilişim