Gazete Emek- Rabia Naz Vatan’ın şüpheli ölümünü araştırmak için kurulan TBMM komisyonunun çalışmalarını takip eden gazeteci Canan Coşkun ve belgeselci Kazım Kızıl dün akşam saatlerinden bu yana gözaltında tutuluyor. Rabia Naz Vatan’ın babası Şaban Vatan da, sabah saatlerinde evine polislerin geldiğini ve emniyete götürüldüğünü duyurdu.

Vatan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Polisler beni almaya geldi, eve, ifadem alınacakmış” dedi.

Rabia Naz’ın tırnağında bir erkeğe ait DNA bulunması üzerine Şaban Vatan ve oğlu dün DNA örneği vermişti. Kızının olay günü üzerinde ağabeyinin yeleğinin olduğun belirten Şaban Vatan, kendilerinden DNA örneği istenmesine tepki göstermişti.

HTS KAYITLARI NEDEN İNCELENMİYOR?

Öte yanan soruşturmada ‘skandal’ olarak nitelendirilen bir gelişme daha ortaya çıktı. Vatan ailesinin Rabia Naz’ın ölümünden sorumlu tuttuğu kişilerin HTS kayıtlarının aradan geçen yaklaşık 20 aya rağmen incelenmediği öne sürüldü. Soruşturmanın en kritik delillerinden birini oluşturabilecek HTS kayıtları, yasal süre gereği 24 ay sonra siliniyor. ‘Bu sürenin dolması mı bekleniyor?’ sorusu gündeme gelirken, Şaban Vatan’ın ısrarlı talebi Rabia Naz’ın ölümünü araştıran TBMM komisyonunun da dikkatini çekti. Komisyonu, HTS kayıtları için başvuru yapması bekleniyor.

Kaynak: Duvar

Editör: TE Bilişim