Gazete Emek- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazeteci Uğur Dündar'a konuk olduğu yayında “Burada terörist yetiştiriliyor” diyerek paramiliter olmakla suçladığı SADAT’ın reklamını yayınlayan TV100'ün Yönetim Kurulu Başkanı Necat Gülseven ile görüştü. Kılıçdaroğlu görüşmede, olayın ardından işten çıkarılan 3 çalışanın işe geri alınmasını istedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tv100'de Uğur Dündar'ın sorularını yanıtladı. Yayın sırasında ekranda SADAT'ın reklamı verildi. Reklamda, "Stratejik danışmanlık, eğitim ve lojistik..." gibi ifadeler kullanıldı. Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada sert tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu mesajında, "O az kalmış aklınızı alırım sizin, paramiliter artıkları, siz kimi tehdit ediyorsunuz" ifadelerini kullandı.

Gazeteci Barış Yarkadaş, Kılıçdaroğlu ve tv100 Yönetim Kurulu Başkanı Necat Gülseven'in bir görüşme gerçekleştirdiğini söyledi ve görüşmenin detaylarını şöyle anlattı:

"Bugün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tv100 Yönetim Kurulu Başkanı Necat Gülseven’i Ankara Genel Merkez’deki makamında ağırladı, misafir etti, 1 saat 15 dakikalık bir görüşme gerçekleşti. Bu görüşmede en sevindirici yan şu oldu: Sayın Genel Başkan, Gülseven ile görüştüğünde reklam bölümünden 3 arkadaşımızın işsiz kaldığını öğreniyor. Görüşmede sayın Kılıçdaroğlu, Necat Bey’e 'O 3 arkadaşımızın böyle bir hatadan dolayı işsiz kalmasına benim yüreğim elvermez. Sizi de zora sokmayacaksa lütfen arkadaşlarımızı işe geri alın. Onlarla konuşun, benim selamlarımı da iletin. Lütfen böyle bir şeyden dolayı kimse işsiz kalmasın' diyor. Necat Bey görüşmeden çıktıktan sonra kanalımızın Genel Yayın Yönetmeni Alican Değer'le konuştu. Reklamcı arkadaşlarımızla da konuştular. Onları da ikna ettiler ve 3 arkadaşımız yarından itibaren işlerine geri dönecek."

Yeni program sözü

Görüşmenin detaylarını aktaran Yarkadaş, "Kemal Bey, Necat Bey’e 'Üç arkadaş işsiz kalmış, yüreğimiz kaldırmadı' diyor. Necat Bey durumu anlatıp tv100’ün yayın çizgisinin ortada olduğunu, tüm gruplara eşit mesafede olduğunu söylüyor. Kemal Bey de 'tv100’ün yayın çizgisini beğeniyoruz, objektif bir çizgisi var. Yaşanan son durum bir talihsizliktir. Bunlara da hiç takılmayın' demiş. Kemal Bey, Uğur Dündar’dan da övgüyle bahsetmiş. Ardından Kılıçdaroğlu, Uğur Dündar’la telefonla görüşmüş. Kılıçdaroğlu, Uğur Abi’ye 'Sizinle cumartesi gecesi katıldığımız program çok beğenildi, çok olumlu dönüşler aldım. Yeni dönemde de programın tekrarını yapalım' demiş. Böylece Kemal Kılıçdaroğlu, SADAT krizinden sonra Uğur Dündar’la yeni bir program yapacak" dedi.


Kılıçdaroğlu’nun katıldığı yayında SADAT reklamı verildi! Uğur Dündar ve Kılıçdaroğlu’dan reklam hakkımda açıklama

Uğur Dündar da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "CHP lideri Sn.Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüm. TV-100 ve bana karşı en ufak kırgınlığı bulunmadığını,çok amaçlı kumpasın farkında olduğunu belirtti. Röportajı çok beğendiğini söyledi ve yeni bir söyleşi için de söz verdi. Bu da Sn.Kılıçdaroğlu'nun ve benim Sadat'a golümüz olsun!" ifadelerini kullandı.

ECE ÜNER TEPKİ GÖSTERDİ 

TV100 spikeri Ece Üner, SADAT'ın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun kanalda konuk olduğu programa reklam vermesine ilişkin tepkisini, "SADAT'ın olması gereken yer televizyon kanalları değil, bağımsız mahkemelerin sanık kürsüleri" diyerek gösterdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tv100'de Uğur Dündar'ın sorularını yanıtladı. Yayın sırasında ekranda SADAT'ın reklamı verildi. Reklamda, "Stratejik danışmanlık, eğitim ve lojistik..." gibi ifadeler kullanıldı. Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada sert tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu mesajında, "O az kalmış aklınızı alırım sizin, paramiliter artıkları, siz kimi tehdit ediyorsunuz" ifadelerini kullandı.

TV100 spikeri Ece Üner de sunduğu ana haber bülteninde, yaşanan olaya tepkisini gösterdi. Üner, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Çok eğri bir zamanda doğru bir yerde durabilmek ümidi ve niyetiyle karşınızdayım. Ben ve ekip arkadaşlarım hakikati haykırmak, hafızaları canlı ve taze tutmak, insan onur ve haysiyetini yeniden baş tacı etmek iddiasıyla çıktık bu yola. Çünkü ortada çok büyük haksızlık var. Daha vahimi haksızlık ceza görmeyeceğini güvenen bir küstahlığa dönüştü. Son küstahlık örneği malum yapıdan geldi. Bu yapı milyonları temsil eden ana muhalefet liderine bu ekrandan operasyon çekmeye kalkıştı. Bu hem paramiliter yapıyı defalarca eleştiren duayen gazeteci Uğur Dündar’a hem de SADAT’ın kapısına dayanan ana muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı bir kumpastı. Bu aynı zamanda tv100’e kurulmuş bir komploydu. Kanalın hatası bu konu özelinde bir dikkatsizlik, bunu kabul ediyoruz. Reklamı bu ekranda yayınlamak büyük bir hata ancak asla ideolojik bir tavır ve taraf tutma değil.

Paramiliter yapıya kim meydan verdi?'

Biz tarafımızı belli edelim. Bizim tarafımız Türkiye Cumhuriyeti gibi toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet içinde insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı olmak. Ben Atatürkçüyüm, ekip arkadaşlarım da öyle. Bu bülten öyle bir bülten olacak. Bunun sözünü baştan verelim. Sorundan değil sorumluluktan beslenmeyi tercih ederiz. Reklam yayın ve yönetimi sorumluğunu ve hatasını kabul ettik. Sorumlu kişilerin işlerine son vererek gereği yapıldı. Asıl soru şu: SADAT konusunda gereği yapıldı mı? Dün medya olarak bir tuzağa düştük birbirimizi yiyerek, linçleyerek ve kin kusarak cambaza bakarken asıl resme odaklanmadık. Hatalarımıza pusu kurmak yerine asıl hatayı aramamız yere bakmadık. Reklam verebilecek hale gelen, dün bu ekrandan meydan okuyan paramiliter yapıya kim meydan verdi?

Bu olay buralara nasıl gelebildi? Yasalarımıza göre SADAT gibi özel savaş şirketi kurulabilir mi? Atatürk ve cumhuriyet düşmanı birinci Asrika Kongresi’nde başkent İstanbul, resmi dil Arapça, hukuk şeriat hedefi dile getirildi mi? Bunlar dile getirildikten sonra ikinci ve üçüncü Asrika Kongresi yapılabildi mi? Yapılmasına izin verildi mi? Üçüncü Asrika toplantısında mehdinin geleceği gün için hazırlık yapıyoruz denildi mi? Ülkeyi eyaletlere ayırıp, özerklik vereceğiz, federe İslam devleti kuracağız dendi mi? Başkent İstanbul, resmi dil Arapça, şeriat anayasası hedefleri açıkça anayasaya aykırıyken bu maddeleri sözde anayasalarından kaldırmadan önce zamanında suç duyurusunda bulunuldu mu? İYİ Parti soru önergesi vermişti? Sahi ne oldu o önerge?

SADAT'ın olması gereken yer televizyon kanalları değil, bağımsız mahkemelerin sanık kürsüleri'

Gelelim bugüne Türkiye’nin seçim güvenliği endişesi taşıdığı bir dönemde bu yapı kime ve neye güvenerek tehdit ve provokasyonun dozunu arttırabiliyor? Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkmayı amaçlayan bu projeyi kim destekledi? Koskoca bir milli güvenlik sorunun Milli Güvenlik Toplantısı’nda ne işi var? 15 Temmuz’dan sonra nerelerde ve kimler üstünde etkili oldular? Yasal olmadıkları için mi yasadışı sayılmadılar? Aklımızda deli sorular. SADAT bu ekranda kurduğu kumpasa gol dedi. Başından beri SADAT’a o sahayı kim açtıysa o gölü açması gereken odur. Özetle Türkiye’nin ana muhalefetini evdeki hesap çarşıya uymuyor diyerek tehdit edenlerden çarşıyı daha fazla karıştırmadan hesap sorulmasını istiyoruz. SADAT’ın olması gereken yer televizyon kanalları değil, bağımsız mahkemelerin sanık kürsüleridir. Tarafımız da budur."

Editör: TE Bilişim