Gazete Emek- Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkarak tüm dünyaya yayılan koronavirüs salgını hızla can almaya devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Türkiye'de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 30, vaka sayısı ise 1236 olarak açıkladı. Bakan Koca bugün gerçekleştirilen Bilim Kurulu Toplantısı sonrası açıklama yapıyor.

Sağlık Bakanı Koca;

- Koronavirüsle mücadelede deneyim kazandık. Olayları takip etmek yerine olasılıklara bakarak ön kesmeye çalışıyoruz. 

- Büyüklerimizden sözlerime kulak vermelerini istirham ediyorum. Bu toplumun sizin tavsiyelerinize ihtiyacı var. Siz de bu seferliğe mahsus bu öğüdü kabul edin, evden çıkmanız bir süreliğine kısıtlandırıldı. Bu kurala uyun.

- Bir diğer haberim insan kaynağımızın yeterliliği konusunda, kadromuza 32 bin personel dahil ediyoruz.

- Koronavirüsün yayıldığı ülkelerde en fazla eksikliği hissedilen cihazlardan biri solunum cihazlardı. Yerli cihazların üretimine başlıyoruz. Bugün 50 bin hızlı tanı kiti geldi. Perşembe 300 bin kit gelmiş olacak.

- Şimdi tedbir zamanıdır. Evde zaman geçirme, çok daha mutlu bir geleceğe hazırlanma zamanıdır. Tedbirleri bizler tek tek uyguluyoruz. Mümkün olduğunca az temas kuruyoruz. Ama bu şahıs şahıs yaptıklarımızı bütün Türkiye olarak yapıyoruz. 

- İyileşen hastalarımız var. Bunları önümüzdeki günlerde açıklayacağız.

- Bu sabah itibariyle Çin'de olumlu sonuçlar veren özel bir ilaçtan getirdik. Yoğun bakımdaki hastalara verilmeye bugün başlandı.

- (Sokağa çıkma yasağı gündemde mi?' sorusuna yanıt) Herkes kendi olağanüstü halini ilan edebilir. Bunu illa devletin ilan etmesi gerekmiyor.

Koca daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Koca, bir gazetecinin "KHK ile ihraç edilen Doç. Mustafa Ulaşlı ile görüşeceğiniz doğru mu?" şeklindeki sorusuna "Biz herkese açık bir şekilde davetimizi yapıyoruz. Aşı konusunda kim neyi ne kadar yapabiliyorsa, o dediğiniz kişi dahil bizimle paylaşmasını istiyoruz" yanıtını verdi.

Editör: TE Bilişim