Gazete Emek- Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı Sağlık Bakanlığı'nda yapıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın da katıldığı toplantıya Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un da katılacağı da açıklanmıştı ama Bakan katılmadı.

Koronavirüs Bilim Kurulu, dün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Türkiye'de ilk koronavirüs vakasının tespit edildiğini açıklamasının ardından bugün ilk kez toplandı.

Toplantı, Sağlık Bakanlığı'nda saat 13.30'da başladı. Toplamda 26 kişiden oluşan Bilim Kurulu'nda bakanlık bürokratlarının yanı sıra çeşitli üniversitelerden akademisyenler de yer aldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, heyetleriyle birlikte önce ayrı bir toplantı yaptı sonra da Bilim Kurulu toplantısına katıldı.

Toplantıya Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un da katılması bekleniyordu ancak Bakan Selçuk katılmadı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, koronavirüs salgınıyla ilgili olarak açıklama yaptı.

Bakan Koca'nın açıklamaları şu şekilde:

- Biz sorunu siyasal dille, siyasal bir içerikle ele almadık. Bilimsel bir yöntemle ilerledik. Bilimsel veriler doğrultusunda karar verdik. Ülkemizde pozitif vaka çıkmasından sonra bu tutum en üst düzeye çıkacaktır. Avrupa ile ilgili kaygılarımız doğrulandı. Bunu bekliyorduk. Fakat salgının Avrupa'daki durumu, bizi dün akşamki tabloyla karşı karşıya bırakmakla yetinmeyecektir. Dünyayla ilişkileri tümden kesmek mümkün değildir.

- Turizm ve ticaretten sorumlu saygı değer bakanlarımız bugün bilim kurulu toplantımızda bizimle beraberlerdi.

Turizm Bakanı Ersoy'un açıklaması şu şekide:

- Bakanlığımıza bağlı genel müdürlüklerin etkinlik ve organizasyonlarını nisan sonrasına ertelemek gündemde.

- 15 Nisan virüs açısından hassas bir tarih. Mümkünse yurt dışından Türkiye'ye turizm talebinin Nisan sonuna ertelenmesi mantıklı geliyor

Ticaret Bakanı Pekcan'ın açıklaması şu şekilde:

-Gıda ürünleriyle ilgili fahiş fiyat uygulanmaya başlandı. Onlar için de gerekeni yapacağız. Fırsatçılara göz açtırmayacağız.

Bakanlar basın açıklamasının ardından gazeticilerin sorularını yanıtladı.

Editör: TE Bilişim