Gazete Emek- Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüsün yaz aylarında etkisinin azalacağını belirterek 2 ay sonra hayatın normale döneceğini düşündüklerini söyledi.

Twitter hesabından paylaşım yapan Koca, "2 AY DİRENELİM. YAZIN VİRÜSÜN ETKİSİ AZALIYOR. Bilim Kurulumuzun öngörüsü bu yöndedir. Bu hastalık daha çok bir kış enfeksiyonu. Tedbir alırsak, yayılmayı önlersek, büyük olasılıkla, 2 ayda hayat normale döner," ifadelerini kullandı.

Dünya Sağlık Örgütü Sözcüsü Tarik Jašarević, dün yaptığı açıklamada "hava değişimlerinin virüsü nasıl etkileyeceğini bilmemiz için çok erken" demişti. Jašarević, "Virüs; soğuk, kuru, ılık ve ıslak iklimlerde ortaya çıktı ve birçok insanı etkiledi" ifadelerini kullanmıştı.

Sağlık Bakanı Koca, Twitter'da ayrıca "Medya bu ulusal mücadelenin ana aktörlerinden biridir. Biz süreci bugüne dek birlikte yürüttük. Şeffaf davrandık, destek kazandık. İş birliğimiz aynı ilkelerle devam edecek. Güvenilir bilginin aracı saygın medyadır. Medyanın saygın mensuplarıdır. Sizlersiniz," paylaşımında bulundu.

Kaynak: Birgün

Editör: TE Bilişim