Gazete Emek- Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisinde çok sayıda kişi, ateşli silahla yaralanan, müdahalelere rağmen kurtarılamayan yakınlarını kuralları zorlayarak görmeye çalıştı.

Sağlık görevlileri, ameliyathane kapısına barikat kurarak korunmaya çalıştı.
 

Polisin saldırganlara müdahalesinin ardından sağlık çalışanları görevlerinin başına dönebilirken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından olayın görüntülerini paylaşarak tepki gösterdi.

Bakan Koca, "Arkadaşlarımız, şiddet olasılığına karşı, kapıyı kapalı tuttu. Şiddetin ihtimali bile olmamalı. Devlet, geçit vermeyecek!" ifadelerini kullandı.

Bu sabah bir basın açıklamasının da yayınlanacağını belirten Koca, açıklamadan şu cümleyi paylaştı:

"Sağlık çalışanına saygı bir insanlık kalitesidir.”

VALİLİK: TARTIŞMA

Saldırıya ilişkin açıklama yapan Ankara Valiliği, "Silahlı bir kavga sonucu Keçiören Eğitim  Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınan yaralıları görmek isteyen hasta yakınları ile hastane çalışanları arasında çıkan tartışma fiziki saldırıya dönüşmeden görevlilerimizle önlenmiş olup sorumlular hakkında derhal adli tahkikat başlatılmıştır" dedi.

Vali Vasip Şahin de Twitter hesabından açıklama yaparak, "Fedakar sağlık çalışanlarımıza yönelen her türlü saygısızlık ve şiddeti kınıyorum. Faillerin hak ettikleri karşılığı bulacaklarından kimsenin şüphesi olmasın" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim