Gazete Emek- Gerçek adı Ajı Abuduwaili olan sahte cumhurbaşkanı bakanlık, meclis başkanlığı, büyükelçilik, milletvekili gibi unvanlar ve mazbatalar dağıtıyor.

Serbestiyet'in haberine göre; Gölbaşı Belediyesi’nin düzenlediği, Ankara’nın başkent oluşunun 98’inci yıldönümü programında “Doğu Türkistan Cumhurbaşkanı Abduvali Buğrahan Osman” olarak anons edilerek kürsüye çıkan kişi, senelerdir bu sıfatı kullanarak çeşitli ortamlarda konuşmalar yapıyor, siyasetçilerle fotoğraflar çektiriyor.




Abduvali Buğrahan Osman adını kullanan kişinin sadece unvanı değil adı da sahte. Gerçek adı Ajı Abuduwaili. Geçtiğimiz sene bir düğün salonunda 15 kişinin katıldığı bir seçimle “Doğu Türkistan Cumhuriyeti cumhurbaşkanlığına” seçildiğini duyurdu.




Ankara’da açtığı ofisin Doğu Türkistan cumhurbaşkanlığı ofisi olduğunu duyuran Buğrahan, kendisiyle birlikte hareket eden bazı kişilere cumhurbaşkanı yardımcısı, meclis başkanı, bakan, milletvekili, büyükelçi, cumhurbaşkanlığı müşaviri gibi unvanlar dağıtıyor.




Sahte cumhurbaşkanı siyasileri yakından takip ediyor. Siyasilerin önceden duyurulmuş programlarında yanlarına gidip fotoğraflar çektiriyor. Bunları “Doğu Türkistan Cumhurbaşkanı’nın diplomatik temasları” olarak sosyal medya hesaplarında paylaşıyor.





Abuduwaili’nin en çok ilgi gösterdiği lider MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli. Onun dışında Kemal Kılıçdaroğlu, Binali Yıldırım, Meral Akşener, Mansur Yavaş, Ahmet Davutoğlu, Mustafa Yeneroğlu, Muharrem İnce, Mustafa Destici, Fatih Erbakan gibi pek çok siyasetçiyle aynı kareye girmeyi de başarmış.








Unvan ve mazbata dağıtıyor

Sahte cumhurbaşkanı dağıttığı bakanlık, milletvekilliği gibi unvanlar ve mazbataları da sosyal medyadan yayımlıyor.









Sahte cumhurbaşkanının dağıttığı bir “cumhurbaşkanlığı müşavirliği” mazbatası.





Asılsız ihbarlar yaptığı ve para topladığı iddia edilmişti

Sosyal medyada “Doğu Türkistan Cumhurbaşkanı” için araba alınması amacıyla unvan dağıtılan kişilerden para istendiğini gösteren paylaşımlar yapılmıştı.

Kaynak: Dokuz8haber 

Editör: TE Bilişim