Gazete Emek- Sakarya'nın Kaynarca ilçesinin Müezzinler Mahallesi'nde cemaat, cami imamını protesto etmek için kahvehane önünde topluca namaz kıldı. Önceki gün meydana gelen olayın kamuoyuna yansımasının ardından Diyanet’in konuyla ilgili inceleme başlattığı öğrenildi.

Hürriyet’ten Abdulkadir Selvi bugünkü köşesinde Sakarya'nın Kaynarca ilçesinin Müezzinler Mahallesi'nde camii imamını protesto için kılınan topluca namaz ile ilgili gelişmeleri yazdı.

Selvi'nin yaz ısının ilgili bölümü şu şekilde:

SORUN 7 AY ÖNCESİNE DAYANIYOR

“Sakarya'nın Kaynarca ilçesinin Müezzinler Mahallesi'nde camii imamını protesto cemaat, cami imamını protesto etmek için kahvehane önünde topluca namaz kıldı.

Bu eylem Türkiye çapında ses getirdi. Bu olay üzerine Diyanet'le konuştum. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Ali Erbaş konuyla hemen ilgilenmiş. Bir inceleme başlatmış ve sorunun çözülmesi için talimat vermiş. Zaten yedi ay önce de imamla cemaat arasındaki sorun Sakarya Müftülüğü'ne intikal etmiş. O zaman da bir inceleme yapılmış. İmamla tüm mahallenin değil, cemaatin bir bölümü arasında bir sorun olduğu tespit edilmiş. Ama bu kez farklı. Çünkü Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, sorunun çözümü yönünde talimat vermiş.”

MÜFTÜLÜK ÖNÜNDE TARTIŞMA

Sakarya İl Müftülüğü tarafından başlatılan soruşturma kapsamında ifade için İlçe Müftülüğü'ne gelen imam A.B. ve Nuhal Altay isimli kişi arasında müftülük önünde tartışma yaşandı.

Tartışmanın büyümesi sonucu olay yerine gelen polisler, İlçe Müftülüğü'ndeki işlemlerin tamamlanmasının ardından imam ve Nuhal Altay’ı, Kaynarca İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürerek ifadelerini aldı.

Müftülük çıkışında konuşan Müezzinler Muhtarı Saffet Kansu, “Bugün il müftülüğümüzden denetleyici geldi. İmamımızın görevden alınmasını istiyorduk, görevden alındı şu anda. Bu nedenle Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a teşekkür ediyoruz. Bizim sıkıntımız imamlarla değil, bir şahısla” dedi.

SAKARYA MÜFTÜSÜ: KALMASINI UYGUN GÖRMÜYORUZ

Konuyla ilgili bir açıklama da Sakarya Müftüsü Hasan Başiş’ten geldi.

Başiş, “Sadece birkaç kişiyle ilgili sorun var ve bunu ortadan kaldıracağız, imamı da oradan alacağız. Bu sıkıntılardan sonra orada görev yapmasını uygun görmüyoruz” dedi.

Başiş şunları söyledi:

“Kaynarca ilçemizde yaşanan olaydan dolayı üzüldük. İl Müftülüğü olarak tahkikat başlattık ve neticesini daha sonra açıklayacağız. Oradaki halkımızın da ifadeleri alınacak, imamızın da ifadesi alınıyor. İnşallah neticeyi ortaya çıkaracağız. Sadece bir akşam yatsı namazı dışarıda kılınmış, onun haricinde namazlar hep cami içerisinde kılındı. Oradaki halkla da görüştük, herhangi bir tedirginlik de yok. Sadece birkaç kişiyle ilgili sorun var ve bunu ortadan kaldıracağız, imamı da oradan alacağız. Bu sıkıntılardan sonra orada görev yapmasını uygun görmüyoruz.”

Cemaat ile imam arasındaki tartışmanın kaynağı ise bilinmiyor.

Kaynak: Birgün

Editör: TE Bilişim