Gazete Emek- Demir, araya girenler olmasaydı kendilerini orada öldüreceklerini belirterek “Orada bulunan bir araç ile hemen ayrıldık, yoksa hepimizi öldüreceklerdi. Bana sadece yumruk atmadılar, yerdeyken de vurdular. Bazılarının elinde sopa ve bir balta vardı” dedi. Saldırıya uğrayan 16 yaşındaki Baran Demir de orada başlarına bir şey gelmesinden korktukları için şikayette bulunmadıklarını ancak Mazıdağı’nda jandarmaya giderek şikayette bulunduklarını ve darp edilen yakınlarının darp raporu aldıklarını söyledi.

Sakarya Ortaköy Sırt Mahallesi’nde dün meydana gelen ve sosyal medyada çok konuşulan saldırı olayı ile ilgili İçişleri Bakanlığı soruşturma başlatırken, saldırıya uğrayan aile Mardin’in Mazıdağı ilçesine bağlı Yücebağ Mahallesi’ndeki evlerine döndü. Sosyal medyada bir erkeğin yumruklu saldırısına uğrarken fotoğrafı çekilen 15 yaşındaki Şilan Demir, Medyascope’tan Ferit Aslan’a konuştu. 10. sınıf öğrencisi olan ve 17 kişilik ailesi ile Sakarya’ya 20 gün önce fındık toplamaya gittiklerini belirten Şilan, yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Sabah saat 07.00’de işe gittik. Tarlada çalışırken, bize biraz daha yana kaymamız istendi, biz de kayınca, tarla sahiplerinden biri bize, ‘İt sürüsü, koyun sürüsü, suretinizi s…’ gibi küfürler etti. Biz de bu hakareti kabul etmeyeceğimizi belirterek eve döndük. Daha sonra arazinin sahibi ve yakınları ellerinde sopa ve bir tanesinin elinde de balta vardı, kaldığımız yere gelerek bize saldırdılar. Bizi yakıp öldüreceklerini söylediler. Babam ve kuzenime bir şey olmasın diye araya girerken bana bir yumruk attılar, daha sonra düşünce yerde vurdular. Abim beni ve küçük çocukları eve kapatarak, bize zarar gelmesini engellemeye çalıştı. Ancak saldırganlar akrabalarını da çağırarak saldırılarını sürdürdü. Ayaya girenler olması ve orada bir araba olmasa hepimizi öldüreceklerdi. Biz korktuğumuz için hemen eşyalarımızı araca atarak oradan ayrıldık. Bu olayın faillerinin cezalandırılmasını istiyoruz.”


Saldırıya uğrayan 16 yaşındaki Baran Demir de işe gidip iki saat çalıştıktan sonra tarla sahibinin torunun kendilerini yana kaymaları konusunda uyardığını ve ardından ağza alınmayacak hakaretlerde bulunduğunu belirterek şöyle konuştu: “Biz tenekeleri bıraktık eve gittik. Çalıştığımız yerin üç çocuğu geldi, önce tartıştılar sonra bize saldırdılar. Bizi ölümle tehdit ettiler ve ellerindeki sopa ile vurmaya başladılar. Birinin elinde balta vardı. Aramızda kadın ve çocuklar da vardı. Dayımın kızını yumrukladılar. Biz adalet istiyoruz. Bize saldıranların cezalandırılmasını istiyoruz. Orada bizi öldürürler diye şikayette bulunma fırsatı dahi bulmadan hemen geri döndük. Burada savcılığa suç duyurusunda bulunacağız ve darp edilme ile ilgili rapor alacağız. Bize saldıranların arasında Çelebioğlu ailesinden Hasan, Hüseyin, Kadir ve Kenan Çelebioğlu da vardı.”

İçişleri Bakanlığı’nın olay ile ilgili başlattığı soruşturma kapsamında, Mazıdağı ilçesine bağlı Yücebağ Köyü’ne dönen Demir ailesi fertlerinin yaşanan saldırı ile ilgili jandarma karakolunda ifadelerinin alınacağı öğrenildi.

Ferit Aslan saldırıya uğrayan işçilerin Diyarbakır ve Mardin barosundan 9 avukat eşliğinde ifade verdiğini bildirdi.

Kaynak: Medyascope

Editör: TE Bilişim