Gazete Emek- Şanlıurfa’da koronavirüs (Covid-19) tedbirlerine yönelik soruşturma başlatan Viranşehir Savcısı Eyüp Akbulut, geçici olarak görevden uzaklaştırıldı.

Akbulut hakkında HSK müfettişleri tarafından hazırlanan ön raporu görüşen HSK 2. Dairesi, “hakkında soruşturma yapılan ilgilinin bulunduğu hal üzere göreve devamının yargı erkinin nüfuz ve itibarına zarar vereceği kanaatine ulaştığından oybirliği ile hakimler ve savcılar kanununun 77. maddesi gereğince geçici olarak görevden uzaklaştırılması” yönünde karar verdi.

NE OLMUŞTU?

Şanlıurfa Viranşehir Cumhuriyet Savıcısı Eyüp Akbulut, Youtube kanalından bir video yayınlayarak bir salgın tedbirleri, maske zorunluluğu ve aşı uygulaması hakkında resen soruşturma başlattığını açıkladı. Herkesin elindeki delilleri soruşturma dosyasına gönderebileceğini söyleyen Akbulut, salgın tedbirlerinde hukuksuzluk olduğunu belirtti.

Yayımladığı videoda “Muhtemelen işimi kaybedeceğim, başıma bela alacağım, fakat haysiyetli bir hukukçunun bunu yapması lazım” ifadelerine yer vermişti.

Editör: TE Bilişim