Gazete Emek-Berkin Elvan davasının 18. duruşması bugün 9 Aralık 09.30’da Çağlayan Adliyesi’nde İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Elvan ailesinden baba Sami Elvan sabah saatlerinde adliye girişinde kısa bir konuşma yaptı:

"Adalet talebiyle geldik. Adalet mücadelemiz sürecek. Bugünkü duruşmada ailem, eşim ve ben içeri dahi girmeyeceğiz. Burada adalet arayışımızı sürdüreceğiz. Sizleri mahkemenin de çok kısa süreceğini düşünerek, sizleri burada desteğe davet ediyorum. Hepinize geldiğiniz için çok teşekkür ediyorum.

Ardından sözü alan anne Gülsüm Elvan da “Biz adalet istiyoruz” diye tekrarladı.

Daha sonra avukatlar duruşmaya katıldı. Mahkeme başkanı Canel Rüzgar geçtiğimiz hafta HSK kararıyla Yargıtay’a atandı. Heyetin üyelerinden bir hakim mahkeme başkanlığına getirildi.

Savcı COVID olduğundan dava ertelendi

Mahkeme başkanı, savcının COVID-19’a yakalandığını söyledi. Mahkeme başkanı bu aşamada esas hakkındaki mütalaanın verilmeyeceğini belirterek duruşmayı 29 Ocak 2021 saat 10.30’a erteledi.

“HSK’nin kararı yargılamaya açık bir müdahale”

Mahkeme çıkışı Av. Can Atalay HSK’nin davaya müdahale ettiğini vurgulayan bir açıklama yaptı:

"HSK’nin yargılamanın bu aşamasındaki kararı yargılamaya açık bir müdahaledir. Adil yargılamanın görüntüde dahi olabilmesi, burada adil yargılama yapılıyor mu kuşkusunu ortadan kaldırılması için kamu idaresinin üzerine düşeni yapması gerekir. Bu dosyaya yürütme ve İçişleri Bakanlığı en başından itibaren müdahale etmiştir.


Kaynak: Sendika.org

Editör: TE Bilişim