Gazete Emek- Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı,  Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı iken 31 Ekim 2016’da gözaltına alınarak tutuklanan Gültan Kışanak ve 6 Kasım 2016'da tutuklanan DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel’e verilen hapis cezalarına itiraz etti. Savcılık cezaların artırılmasını istedi. Kışanak’a 14 yıl 3 ay, Tuncel’e 14 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı, cezaları az bularak Antep Bölge Adliye Mahkemesi’ne başvurdu.

Malatya 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde, 1 Şubat’ta karara bağlanan davada, Gültan Kışanak’a “örgüte  üye olmak” suçundan 11 yıl 3 ay, “örgüt propagandası yapmak” suçundan ise 3 yıl hapis cezası verilmişti. Tuncel’e ise “örgüte üye olmak” suçundan 9 yıl 9 ay, “örgüt propagandası yapmak” suçundan da 5 yıl 3 ay hapis cezası verilmişti. Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Murat Karakuş, cezaları az bularak karara itiraz etti.

Karakuş, itirazında Kışanak’ın “örgüt kurma ve yönetme” suçundan da ceza almasını ve “örgüt propagandası yapmak” suçundan da bir kez değil iki kez ceza almasını talep etti. Karakuş, Tuncel için ise alt sınırdan uzaklaşılarak cezanın üst sınırdan verilmesini istedi.

Kaynak: Basnews

Editör: TE Bilişim