Gazete Emek- DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel'in babası Fahrettin Tuncel'in tapulu arazisini sürmesine jandarma engel oldu. Tuncel, hakkında herhangi bir şikayetin de bulunmadığını söyleyerek, "Mağdur edilmeme rağmen olayın iç yüzü anlatılmıyor ve karşı tarafta şikayetçi yok" dedi.


PKK lideri Abdullah Öcalan için 94 gündür Kandıra Cezaevi’nde süresiz dönüşümsüz açlık grevinde olan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel’in Malatya’nın Yazıhan ilçesi Balaban Mahallesi’nde oturan babası Fahrettin Tuncel, tapulu arazisini sürerken jandarma tarafından engellendiğini açıkladı. Tuncel, bunun üzerine gittiği yetkili birimlerden açıklayıcı bilgi alamadığını söyledi.

‘ŞİKAYET VAR KAYMAKAM VE SAVCI GELECEK’

Geçimini çiftçilik yaparak sağlayan Tuncel, geçen pazar günü arazisindeki iğde ağaçlarını temizleyip, yonca ekmek için iş makinesi getirdiğini söyledi. Tarlaya gittikten 4-5 saat sonra kaymakam ve jandarmaların tarlasına geldiğini ve kendisine haber verilmesi üzerine tarlaya gittiğini belirten Tuncel yaşadıklarını şöyle anlattı: “Jandarmaya ‘hayırdır? Biz kendi tarlamızı sürüyoruz’ dedim. Dediler ki, ‘şikayet var, kaymakam ve savcı geliyor.’ Ben de ‘pazar günü kaymakamın, savcının ne işi var burada’ diye sordum. Biraz bekledik. Ondan sonra bizi oradan uzaklaştırdılar. Jandarma bize uzaklaşmamızı söyledi, ‘köylüler sorun çıkarmasın’ dediler. Uzaklaştırıldıktan sonra, kaymakam geldi. İş makinesi vardı, orada duruyordu. Sonra baktım ki iş makinesi gidiyor. ‘Nereye gidiyorsun?’ diye sordum. Kaymakam tarafından görevlendirildiğini söyledi. Bir süre zorlamama rağmen durduramadım. O gittikten sonra, bir jandarma yanıma geldi, ‘biz bu aracı durdurduk’ dedi. Ona, ‘iş makinemi niye gönderdiniz?’ diye sordum. Doğru bir cevap vermedi. Kaymakamla görüşmek istediğimi söyledim; ancak onun benimle görüşmek istemediğini, buradan gitmemizi istediğini söyledi.”

‘HERHANGİ BİR ŞİKAYET YOK DEDİLER’

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, sonraki gün jandarmanın, kendisine karakola gelmesini söylediğini belirten Tuncel, pazartesi günü, adına tapu çıkardığını, kaymakamlığa gittiğini, ancak kaymakamın yine görüşmeyi kabul etmediğini ifade etti. Bu duruma tepki gösterdiğini, mağdur olduğunu söylediğini; ancak kimsenin kendisiyle görüşmediğini ifade eden Tuncel şöyle devam etti: “Ondan sonra yazı işlerine gittim, şikayetimi almadılar. Dediler ki, ‘jandarmaya git.’ Oradan çıktım jandarmaya gittim, olayı anlattım. İfademi aldılar, tapuyu ibraz ettik. Herhangi bir şikayet var mı dedim, ‘hayır herhangi bir şikayet yok’ dediler. ‘Peki nasıl oluyor, benim tapulu yerimi sürerken gelip müdahale ediyorsunuz, makinemi kaldırıp gönderiyorsunuz, ondan sonra şikayet yok?’ diye sordum. ‘Vallahi bilmiyoruz’ dediler.”

‘OLAYIN İÇ YÜZÜ AYDINLATILMIYOR’

Bir iki gün beklediğini, ancak ne jandarma ne de kaymakamlığın herhangi bir geri dönüş yapmadığını belirten Tuncel, arazisinin “Balaban şehir yolu mevkisi” olarak geçtiğini, kendileriyle Sünni mahallelilerin karşı karşıya getirilip arazinin diğer mahalleye devrinin sağlanması kaygısı taşıdıklarını ifade etti. Tuncel, “Mağdur edilmeme rağmen olayın iç yüzü anlatılmıyor ve karşı tarafta şikayetçi yok. Şikayetçi olmadığı bir yerde ben tapulu arazimi sürerken müdahale ediliyor. Benim aklıma söylediklerimden başka bir şey gelmiyor. Herhalde bu AKP’nin yeni bir yöntemi olsa gerek. Tapulu arazimizde, karşı tarafı kışkırtarak bizleri mağdur etmek” dedi.  

Kaynak: Duvar

Editör: TE Bilişim