Gazete Emek- Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi 18. Ceza Dairesi, eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Gültan Kışanak ile DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel’e 29 yıl hapis cezası veren Malatya 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararını bozarak, yeniden yargılanmalarına karar verdi. Kışanak ve Tuncel, ‘terör örgütüne üye olmak’ ve ‘terör örgütü propagandası yapmak’ iddialarıyla hapis cezası almıştı.

Malatya 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davada mahkeme heyeti, Kışanak’a, ‘terör örgütüne üye olmak’tan 11 yıl 3 ay, ‘örgüt propagandası’ndan 3 yıl hapis cezası vermişti. Heyet, Tuncel’i ise ‘terör örgütüne üye olmak’tan 9 yıl 9 ay, ‘örgüt propagandası’ suçundan da 5 yıl 3 ay hapis cezasına mahkum etmişti.

Tuncel’in avukatları Av. Şıvan Cemil Özen ile Cemile Turhallı Balsak ve Kışanak’ın avukatları Mehmet Emin Aktar, Cihan Aydın ve Mesut Beştaş mahkemenin verdiği cezayı istinaf mahkemesine taşıdı.

Sputnik’ten Sertaç Kayar’ın haberine göre, dosyayı inceleyen Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi 18. Ceza Dairesi, Kışanak’a verilen 14 yıl hapis cezası ile Tuncel’e verilen 15 yıl hapis cezasını esası da etkileyecek şekilde usulen bozdu.

Mahkeme, Tuncel ile Kışanak’ın tahliye taleplerini ‘ret’ ederek tutukluluklarının devamına karar verdi.

Kaynak: Duvar

Editör: TE Bilişim