Gazete Emek-  MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, başörtüsü düzenlemesinin TBMM'ye anayasa değişikliği olarak sunulduğunda partisinin gelen gayreti göstereceğini söyledi.

 

 

MHP lideri Devlet Bahçeli, Ankara'da MHP Siyaset Okulu açılışına katıldı. Bahçeli burada daha sonra gazetecilerin yönelttiği soruları yanıtladı.

 

 

"SEÇİMLER 18 HAZİRAN'DA YAPILACAKTIR"

 

Konuşmasında muhalefete yüklenen MHP lideri, "Haydi seçime gidiyoruz desek 6'lı masanın adayları yok. Adayların olmadığı yerde gürültünün manası yok. Seçimler yasa çerçevesinde 18 Haziran tarihinde yapılacaktır. Erken seçim tartışması yanlıştır. Muhalefet seçim gününü sabırla beklesin" dedi.

 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü çıkışına ve CHP'nin sunduğu yasa teklifine de değinen Bahçeli, "Başörtüsü mevzusunu çözmüş olan Türkiye Cumhuriyeti'nde bu konunun sanki çözülmemiş gibi tekrar gündeme taşıması üzücü olmuştur. Bu tartışmayı tamamen sonlandırmak için yeni bir anayasaya ihtiyaç olduğu ortadadır. Hayırlı bir teşebbüs, destek vereceğiz." ifadelerini kullandı.

 

NE OLMUŞTU?

 

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsüne yasal güvence çıkışına karşılık olara, "Gelin çözümü anayasa düzeyinde sağlayalım" çağrısında bulunmuştu.


 

Editör: TE Bilişim